Home / šport / Ostatné športy / Slovenskí basketbalisti vstúpili do 3. kola predkvalifikácie ME víťazstvom nad Cyprom

Slovenskí basketbalisti vstúpili do 3. kola predkvalifikácie ME víťazstvom nad Cyprom

3.8.2019 (Webnoviny.sk) – Slovenskí basketbalisti vstúpili víťazne do 3. kola predkvalifikácie majstrovstiev Európy 2021. V sobotňajšom stretnutí F-skupiny v Bratislave zdolali hráčov Cypru 67:60.

Zverenci chorvátskeho trénera Žana Tabaka väčšinu prvého polčasu kontrolovali dianie na ihrisku a vypracovali si aj dvojciferné vedenie, ale v jeho závere náskok stratili a o víťazstvo bojovali až do posledných sekúnd. K plnému bodovému zisku ich potiahol najlepší strelec stretnutia Vladimír Brodziansky.

Po prestávke zastavili rozlet Cypru

Domáci hráči mali v prvej štvrtine slabší rozbeh a rýchlo prehrávali 2:7. Následne šnúrou ôsmich bodov v rade otočili skóre a do konca úvodnej štvrtiny zveľaďovali svoj náskok. Po trojke Davida Abrháma viedli 19:13. Druhé dejstvo odštartovali opäť lepšie Cyperčania, ktorí zásluhou dvoch presných trojbodových pokusov Stefana Iliadisa vyrovnali na 19:19.

Slovenskí basketbalisti zareagovali trpezlivou a presnou hrou, vďaka čomu odskočili súperovi na jedenásť bodov (36:25). Záver prvého polčasu však patril hosťom, ktorým vychádzala streľba spoza trojkového oblúka. V priebehu troch minút dosiahli štrnásť bodov a Slováci razom prehrávali 36:39.

Kouč Tabak cez prestávku upokojil svojich zverencov a tí zastavili ofenzívny rozlet cyperského tímu.

Ďalší duel proti Rumunsku

Tretia časť duelu ponúkla mimoriadne vyrovnaný priebeh a obe družstvá sa striedali v tesnom vedení. Koncovku napokon lepšie zvládli slovenskí basketbalisti, keď Richard Körner upravil skóre na 54:53. Záverečná štvrtina sa dlho niesla v znamení obojstranného streleckého trápenia, veď za úvodných viac ako sedem minút dosiahli tímy spoločne len 12 bodov (59:60). Domáci však mali v závere duelu presnejšie ruky a pevnejšie nervy, keďže triumfovali 67:60.

Slovenskí reprezentanti odohrajú najbližší duel 3. kola predkvalifikácie o týždeň v sobotu 10. augusta proti Rumunsku na palubovke v Ploješti. V stredu 14. augusta pocestujú do cyperskej Nikózie a pôsobenie v F-skupine ukončia v sobotu 21. augusta domácim vystúpením v Bratislave proti Rumunsku. Do hlavnej fázy kvalifikácie ME 2021 postúpi iba najlepší tím z trojčlennej skupiny.

3. kolo predkvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2021

F-skupina

Slovensko – Cyprus 67:60 (19:13, 17:26, 18:14, 13:7)

Zostava a body SR: Abrhám 8, Brodziansky 23, Jones 9, Juríček 8, Krajčovič 0 (Baťka 2, Ihring 3, Körner 11, Musil 3)
Najlepší strelci Cypru: Razis 12, Michail 11, Iliadis 10
TH: 10/15 – 6/3, trojky: 9 – 10, rozhodovali: Zurapovič (Bos. a Herc.), Calik (Poľ.), Šarapa (Biel.)

Zostávajúci program Slovenska v treťom kole predkvalifikácie ME 2021 (všetky časy sú v SELČ):
10. augusta: Rumunsko – Slovensko (Ploješť, 18.00)
14. augusta: Cyprus – Slovensko (Nikózia, 18.00)
21. augusta: Slovensko – Rumunsko (Bratislava, 18.00)

Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenskí basketbalisti vstúpili do 3. kola predkvalifikácie ME víťazstvom nad Cyprom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *