Home / šport / Ostatné športy / Slovenské volejbalistky v príprave na ME napriek dobrému úvodu nestačili na Maďarky

Slovenské volejbalistky v príprave na ME napriek dobrému úvodu nestačili na Maďarky

3.8.2019 (Webnoviny.sk) – Slovenské volejbalové reprezentantky po piatkovom triumfe 3:1 nad výberom Maďarska neuspeli v sobotňajšej odvete proti rovnakým súperkám, rovnako v Nitre im podľahli 2:3 na sety.

Obe stretnutia boli previerkou pred blížiacimi sa majstrovstvami Európy, ktorý bude hostiť aj Zimný štadión Ondreja Nepelu v Bratislave.

Jeden triumf a štyri neúspechy

Z piatich prípravných duelov majú Slovenky zatiaľ bilanciu jeden triumf a štyri neúspechy, predtým trikrát podľahli Chorvátkam.

Maďarky, ktoré takisto nebudú chýbať medzi európskou elitou, majú po sobote bilanciu z prípravy na ME dve víťazstvá a štyri prehry. Predtým súbojmi na Slovensku prehrali na pôde Grécka 1:3 a 0:3 a v Španielsku najskôr podľahli domácim hráčkam 2:3 a následne vyhrali 3:1 na sety.

Rovnako ako v piatok aj v sobotu bol zápas medzi Slovenkami a Maďarkami v nitrianskej MŠH Klokočina veľmi vyrovnaný. Slovenské volajbalistky vyhrali prvé dva sety 25:18 a 25:23, v ďalších dvoch však ťahali za kratší koniec a prehrali ich 23:25 a 16:25. Zverenky talianskeho trénera Marca Fenoglia nezastavili rozbehnuté maďarské hráčky ani v tajbrejku a prehrali ho 11:15.

Pokračujú v príprave pod Zoborom

Hlavný kouč Fenoglio po sobotňajšom stretnutí vyradil z kádra blokárku Michaelu Abrhámovú a univerzálku Karin Šunderlíkovú, tie sa nepredstavia na domácich ME. Slovenky pokračujú v príprave na kontinentálny šampionát pod Zoborom, v závere nasledujúceho týždňa ich čakajú tri prípravné stretnutia v belgickom Leuvene.

Prípravný medzištátny zápas volejbalistiek

Nitra – sobota

Slovensko – Maďarsko 2:3 (18, 23, -23, -16, -11)

100 minút, rozhodovali: Tiršel, Viktoríni-Lisá, 100 divákov
Základná zostava SR: Hudecová 13, Pencová 9, Kijaková 13, Fričová 18, Szabóová 9, Ovečková 5, libero Jančová

Hlas (zdroj: SVF):

Marco Fenoglio (tréner SR): „Prvé dva sety sme hrali dobre a nerobili chyby. V ďalšom pokračovaní sme však ich však začali kopiť, celkovo sme spravili 38 vlastných chýb a to je príliš veľa. Nastúpili sme v zostave, ktorá hrala v takomto zložení prvýkrát s Kijakovou na poste univerzálky a Fričovou v základe, ale som spokojný, že sme bojovali a odohrali päť setov. Pred zápasom sme zúžili nomináciu o dve hráčky Abrhámovú a Šunderlíkovú. Museli sme zredukovať tím, je to normálne a rozhodol som sa na základe technickej a fyzickej pripravenosti hráčok. Obe pracovali tvrdo, ale niekoho sme z tímu vyradiť museli. Každý deň sledujeme štatistiky, snažíme sa dostať hráčky do čo najlepšej kondície, ale ako hovorím, museli sme sa rozhodnúť, je to normálne a k športu to patrí. Na poste druhej univerzálky je pripravená Kijaková, alternatívne Hudecová, ktorá hrala v klube na tomto poste počas sezóny. V nominácii je aj Jaroslava Pencová, čo nás veľmi teší, pretože je to veľmi dôležitá hráčka s veľkými skúsenosťami. Mala výpadok, nie je stopercentne pripravená, ale verím, že o tri týždne na majstrovstvách Európy bude v poriadku.“

Viac k témam: slovenská volejbalová reprezentácia ženy
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenské volejbalistky v príprave na ME napriek dobrému úvodu nestačili na Maďarky © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *