Home / šport / Ostatné športy / Dubovcová so Štrbovou neuspeli v 1. kole play-off a s turnajom World Tour vo Viedni sa rozlúčili

Dubovcová so Štrbovou neuspeli v 1. kole play-off a s turnajom World Tour vo Viedni sa rozlúčili

1.8.2019 (Webnoviny.sk) – Slovenské reprezentantky Andrea Štrbová s Natáliou Dubovcovou nepostúpili do osemfinále play-off prestížneho „päťhviezdičkového“ podujatia World Tour v plážovom volejbale vo Viedni.

Dubovcová sa chcela rozplakať

Vo štvrtkovom popoludňajšom súboji 1. kola play-off Slovenky prehrali s domácimi Rakúšankami Katharinou Schützenhöferovou a Lenou Plesiutschnigovou za 50 minút 1:2 (16, – 16, -10) a obsadili spoločné 17. miesto.

„Po takomto zápase sa mi chce tak akurát rozplakať sa. Začali sme dobre, odskočili sme súperkám v prvom sete na päť lôpt a potom ho aj zaslúžene získali. Domáce hráčky však hnalo dopredu zaplnené hľadisko a v takom zápase musíte byť stále v pozore a nedať súperkám šancu chytiť sa. My sme im tú šancu dali a ony ju už nepustili z rúk. Ťažko sa mi teraz hľadá niečo pozitívne, ale minulý rok sme boli na tomto turnaji iba v kvalifikácii a teraz sme sa dostali ďalej. Táto prehra však veľmi mrzí,“ uviedla Natália Dubovcová v spravodajstve RTVS.

„Som neuveriteľne šťastná. Veľmi tvrdo sme trénovali a konečne vidíme z toho prospech. Sme veľmi spokojné s naším výkonom. Tak dobre ako teraz sme nehrali dosiaľ v celej tejto sezóne,“ povedala v eufórii Katharina Schützenhöferová, cituje ju portál ORF.

Slovenky vo Viedni s jediným víťazstvom

Slovenky dosiahli vo Viedni jediné víťazstvo v troch zápasoch, keď v úvodnom súboji skupinovej fázy zdolali 17. nasadený lotyšský pár Tina Graudinová a Anastasija Kraučenoková 2:1 (-13, 19, 12). Veľmi si na tomto turnaji nepomohli vo svojej veľkej ambícii – zúčastniť sa na budúcoročných olympijských hrách v Tokiu.

Zverenky českej trénerky Lenky Haječkovej začali zápas play-off proti Rakúšankám Schützenhöferovej a Plesiutschnigovej výborne. Prvý set bol vyrovnaný do dvoch tretín, ale jeho koncovku ovládli Slovenky 21:16. V druhom sete im súperky odplatili rovnakou mincou a zvíťazili 21:16. V rozhodujúcom tajbrejku boli od začiatku o krok vpredu domáce hráčky a napokon sa tešili po triumfe 15.10.

Bol to štvrtý vzájomný duel oboch týchto dvojíc a druhé víťazstvo rakúskeho páru. Minulý rok v tureckom Mersine, kde Slovenky napokon získali bronz, vyhrali Rakúšanky v semifinále 2:0 (13, 21). Tento rok sa obe predchádzajúce konfrontácie skončili v prospech Sloveniek – v čínskom Ťin-ťiangu aj malajzijskom Kuala Lumpure zvíťazili 2:0.

Turnaj World Tour – Five stars (Major) – Viedeň

1. kolo play-off

Andrea Štrbová, Natália Dubovcová (SR) – Katharina Schützenhöferová, Lena Plesiutschnigová (Rak.) 1:2 (16, -16, -10)

Viac k témam: Viedeň, World Tour v plážovom volejbale
Zdroj: Webnoviny.sk – Dubovcová so Štrbovou neuspeli v 1. kole play-off a s turnajom World Tour vo Viedni sa rozlúčili © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *