Home / SLOVENSKO / Terno a Kraj dávajú stopku vajíčkam z klietkového chovu. Z predajní postupne zmiznú

Terno a Kraj dávajú stopku vajíčkam z klietkového chovu. Z predajní postupne zmiznú

31.7.2019 (Webnoviny.sk) – Slovenské obchodné reťazce KRAJ a Terno začali zo  znižovaním objemu vajíčok z klietkového chovu. Na pultoch predajní ich postupne nahradia vajíčka od sliepok, ktoré sú chované v lepších podmienkach.

KRAJ a Terno, ktoré na Slovensku prevádzkujú takmer stovku predajní, sa prihlásili k projektu Viac Neznesiem a zaviazali sa ukončiť predaj vajec z klietkového chovu do roku 2025. Reaguju tak na požiadavky zákazníkov a najnovšie trendy zamerané na ochranu zvierat. Vajíčka z klietkového chovu budú vyradovať postupne a nahrádzať ich produkciou z  voľných výbehov, bio a podstieľkových chovov. „Pri výbere dodávateľov uprednostňujeme lokálnych producentov či farmárov, pre ktorých je kvalita potravín a ich dobrý vzťah k prírode samozrejmosťou. Intenzívne hľadáme nových dodávateľov vajec z voľného výbehu. Podarilo sa nám zabezpečiť vajíčka od slovenského dodávateľa Kovačik Farm, ktorý chová sliepky v obci Trebašovce, kde majú zabezpečené veľmi dobré podmienky.  Vajíčka z klietkového chovu budeme postupne vyraďovať podľa toho, ako sa nám bude dariť nahrádzať ich produkciou z voľného výbehu. Záleží na tom nielen nám, ale aj našim zákazníkom,“ hovorí generálny riaditeľ spoločnosti TERNO real estate Stanislav Čajka.

Vyradenie vajíčok z klietkového chovu dovoľuje najmä zmena správania zákazníkov, ktorí sa stále viac zaujímajú o pôvod produkcie vajec. „Nevylučujem, že sa nám podarí záväzok naplniť skôr, ako v roku 2025. Záleží to najmä od toho, ako sa nám bude dariť hľadať nových dodávateľov,“ dodáva Čajka.

Proti klietkovému chovu sa dvíha vlna kritiky zo strany mnohých ochranárskych organizácií, ktoré žiadajú jeho zákaz. Sliepky chované v klietkach majú minimálny životný priestor,  v ktorom sa nemôžu správať prirodzene. Vhodnejšími alternatívami sú bio chov, chov vo voľnom výbehu alebo podstielkový chov.

Inzercia

Viac k témam: klietkový chov sliepok, kraj, PR, Terno, Viac Neznesiem
Zdroj: Webnoviny.sk – Terno a Kraj dávajú stopku vajíčkam z klietkového chovu. Z predajní postupne zmiznú © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Červený Kláštor prešiel obnovou za milióny eur, zachovali pivovar aj školu (video+foto)

Obnovená manufaktúra a lekáreň aj svojím názvom odkazuje na legendárneho mnícha Cypriána.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *