Home / SLOVENSKO / Poslanci v tomto volebnom období schválili 358 zákonov, na Hodine otázok sú najaktívnejší smeráci

Poslanci v tomto volebnom období schválili 358 zákonov, na Hodine otázok sú najaktívnejší smeráci

30.7.2019 (Webnoviny.sk) – Poslanci Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) schválili od volieb v marci 2016 do letnej prestávky 358 zákonov. Z toho 76 zákonov prijali v tomto roku. Vyplýva to zo štatistík zverejnených na webe NR SR.

Zákonodarcovia schválili v tomto volebnom období 268 vládnych návrhov, 89 poslaneckých a jeden návrh bol predložený výborom NR SR. Konkrétne Výborom NR SR pre nezlúčiteľnosť funkcií.

Skrátené legislatívne konanie

Z ministerstiev schválili poslanci najviac zákonov ministerstvu financií, a to 43. Najviac zákonov v rámci jednej schôdze, a to 32 prijal parlament na zatiaľ poslednej schôdzi, ktorá bola v júni a tiež na novembrovo-decembrovom rokovaní v minulom roku.

V skrátenom legislatívnom konaní prijal parlament zatiaľ 22 zákonov. Takýto postup môže parlament využiť, len na návrh vlády. V takomto prípade sa neberú do úvahy časové obmedzenia, ktoré stanovuje rokovací poriadok pri bežnom postupe pri prijímaní zákona.

Hodina otázok v parlamente

Od začiatku roka 2019 bolo v zrýchlenom režime schválených šesť legislatívnych zmien. Exprezident SR Andrej Kiska od posledných parlamentných volieb vetoval poslancom 29 zákonov, 28 z nich parlament opätovne schválil.

V rámci Hodiny otázok položili poslanci premiérovi a členom vlády 2 661 otázok. Najviac bolo určených expremiérovi Robertovi Ficovi (660) a terajšiemu predsedovi vlády Petrovi Pellegrinimu (498).

Najaktívnejší sú v kladení otázok poslanci z poslaneckého klubu strany Smer-SD, ktorí položili 951 otázok. Zodpovedaných otázok je 532.

Viac k témam: Národná rada Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk – Poslanci v tomto volebnom období schválili 358 zákonov, na Hodine otázok sú najaktívnejší smeráci © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

SaS je naďalej pripravená ísť na stretnutie politických subjektov. Gröhling je prekvapený, že koaličné strany toto pozvanie odmietli

Dodal, že stretnutie ešte oficiálne nebolo zrušené a zdôraznil potrebu nájsť spôsob, ako vzájomne komunikovať a upokojiť spoločnosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *