Home / SVET / Rúhání naznačil ochotu prepustiť zadržaný britský tanker, ak Londýn pristúpi k rovnakému kroku

Rúhání naznačil ochotu prepustiť zadržaný britský tanker, ak Londýn pristúpi k rovnakému kroku

24.7.2019 (Webnoviny.sk) – Iránsky prezident Hassan Rúhání v stredu naznačil, že Irán by mohol prepustiť zadržaný tanker plaviaci sa pod britskou vlajkou, pokiaľ Británia pristúpi k rovnakému kroku a prepustí iránsky ropný tanker, ktorý zadržali britské sily pri Gibraltáre.

Jeho slová by mohli viesť k zníženiu súčasného napätia v oblasti Perzského zálivu. Zatiaľ však nie je jasné, ako na Rúháního ponuku bude reagovať nová vláda pod vedením Borisa Johnsona, ktorý sa stane ešte v stredu britským premiérom.

Nesnažíme sa o pokračovanie napätia s niektorými európskymi štátmi. Ak sa vzdajú nevhodného konania vrátane toho, čo spravili v Gibraltáre, dostanú od Iránu adekvátnu odpoveď,“ uviedol Rúhání na svojej webovej stránke.

Viac k témam: Gibraltársky prieliv, Perzský záliv, tanker, Veľká Británia
Zdroj: Webnoviny.sk – Rúhání naznačil ochotu prepustiť zadržaný britský tanker, ak Londýn pristúpi k rovnakému kroku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Hamas čo najskôr vyšle do egyptskej Káhiry svoju delegáciu. Bude žiadať prímerie?

Izrael je údajne ochotný akceptovať prepustenie iba 33 rukojemníkov výmenou za Palestínčanov zadržiavaných v izraelských väzniciach a druhú fázu prímeria, ktorá zahŕňa „obdobie trvalého pokoja“.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *