Home / SVET / Snemovňa reprezentantov schválila rezolúciu, ktorá odsudzuje Trumpove rasistické vyjadrenia

Snemovňa reprezentantov schválila rezolúciu, ktorá odsudzuje Trumpove rasistické vyjadrenia

17.7.2019 (Webnoviny.sk) – Americká Snemovňa reprezentantov symbolicky odsúdila slovné útoky prezidenta Donalda Trumpa na štyri kongresmanky. Snemovňa schválila rezolúciu, ktorá odsudzuje Trumpove „rasistické vyjadrenia, ktoré legitimizujú strach a nenávisť voči novým Američanom a ľuďom s odlišnou farbou pleti“.

Obvinenia z rasizmu a xenofóbie odmieta

Utorková rezolúcia prešla v demokratmi ovládanej snemovni v pomere hlasov 240 ku 187. Prezident sa dostal pod paľbu kritiky za to, že členkám Kongresu odporučil, aby opustili krajinu.

Obvinenia z rasizmu a xenofóbie však odmieta, pretože, ako sa odvtedy vyjadril na Twitteri, nemá v tele „jedinú rasistickú kostičku“.

Tweety vraj neboli rasistické

„Prečo sa nevrátia naspäť a nepomôžu s opravou tých totálne zničených a zločinom zamorených miest, z ktorých pochádzajú. Potom sa môžu vrátiť a ukázať nám, ako sa to robí. Tieto miesta nutne potrebujú vašu pomoc, už včera bolo na váš odchod neskoro,“ napísal Trump na Twitteri kongresmankám Alexandrii Ocasiovej-Cortezovej, Ilhan Omarovej, Ayanne Pressleyovej a Rashide Tlaibovej.

Kauza je výbušná najmä tým, že žiadna z týchto žien nie je biela Američanka, a preto Trumpove vyjadrenia silno zaváňajú rasizmom. Americký prezident v minulosti už viackrát vyhlásil, že nie je rasista, vždy po čase sa však vráti k výrokom, ktoré toto jeho tvrdenie spochybňujú. „Tie tweety NEBOLI rasistické. Nemám jedinú rasistickú kostičku v celom mojom tele,“ napísal v utorok prezident.

Viac k témam: americký prezident, rasizmus, Snemovňa reprezentantov
Zdroj: Webnoviny.sk – Snemovňa reprezentantov schválila rezolúciu, ktorá odsudzuje Trumpove rasistické vyjadrenia © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vládna koalícia nemá úprimný záujem riešiť napätú situáciu na Slovensku, uviedlo hnutie Slovensko (video)

Podľa hnutia Slovensko to dokazuje držaním Matúša Šutaja Eštoka vo funkcii ministra vnútra, neutíchajúcimi útokmi či nestiahnutím zákona o RTVS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *