Home / SVET / Farmára po troch rokoch prepustili z väzenia, pomýlili si ho s údajným prevádzačským bosom

Farmára po troch rokoch prepustili z väzenia, pomýlili si ho s údajným prevádzačským bosom

13.7.2019 (Webnoviny.sk) – Taliansky súd v piatok rozhodol, že Eritrejčan, ktorého do krajiny vydali na základe obvinenia z prevádzačstva, bol obeťou zámeny identity.

Medhanieho Tesfamariama Behreho zadržali miesto prevádzačského bosa Mereda Medhanieho, známeho aj ako Generál.

Zavreli farmára namiesto pašeráka

Za mrežami strávil tri roky a po celý čas tvrdil, že nie je ten, za koho ho považujú prokurátori. Súd až v piatok priznal svoju chybu, no zároveň Behremu vymeral päťročný trest za napomáhanie pri pašovaní ľudí. Po zohľadnení času, ktorý už strávil za mrežami, ho však prepustili.

„Sudca konečne po troch rokoch potvrdil to, čo sme hovorili – farmár je vo väzení a pašerák na úteku,“ vyjadril sa pre Guardian Behreho právny zástupca Michele Calantropo, podľa ktorého sa jeho klient odvolá aj proti trestu za pašovanie ľudí. Robotník z mliečnej farmy a príležitostný tesár zároveň podľa jeho slov požiadal o azyl v Taliansku.

Líšila sa ich DNA aj vzhľad

Na vyšetrovaní, ktorého výsledkom bolo Behreho zadržanie, sa podieľali Briti a Taliani. Britská Národná kriminálna agentúra v roku 2016 po jeho zatknutí vyjadrila dôveru v informácie, ktoré získali.

Obete a príbuzní údajného prevádzačského bosa Mereda Medhanieho však pred súdom tvrdili, že zatknutého muža nepoznajú. Prokurátori ale napriek testom DNA a rôznemu vzhľadu naďalej trvali na tom, že majú správneho muža.

Mered Medhanie sa prvý raz dostal do pozornosti v súvislosti s úmrtím 359 migrantov, ktorí zahynuli, keď sa v októbri 2013 pri talianskom ostrove Lampedusa potopila ich loď.

Viac k témam: pašeráci
Zdroj: Webnoviny.sk – Farmára po troch rokoch prepustili z väzenia, pomýlili si ho s údajným prevádzačským bosom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Top foto dňa (27. marec 2024): Návšteva generála Cavoliho, rokovanie vlády v Galante aj protest Čo? Ruky preč od RTVS!

Streda očami fotografov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *