Home / šport / Ostatné športy / Šesť slovenských lodí si vybojovalo postup do A-finále na ME do 23 rokov v rýchlostnej kanoistike

Šesť slovenských lodí si vybojovalo postup do A-finále na ME do 23 rokov v rýchlostnej kanoistike

12.7.2019 (Webnoviny.sk) – V piatkových predpoludňajších semifinálových jazdách na majstrovstvách Európy juniorov a pretekárov do 23 rokov v rýchlostnej kanoistike v českých Račiciach si štyri slovenské lode vybojovali postup do A-finále.

Miestenky do B-finále

Medzi „dvadsaťtrojkármi“ bude bojovať o medailu v K1 na 500 m Mariana Petrušová, ktorá skončila v druhom semifinále druhá. Medzi juniormi vyhrala svoje semifinále na 1000 m kajakárka Katarína Pecsuková, kanoistka Lucia Valová bola v semifinále na 500 m druhá a tiež druhú pozíciu obsadili kajakári Daniel Rybanský, Marko Ujvári v K2 na kilometri.

Popoludní priamo z rozjázd postúpili do A-finále aj ďalší dvaja slovenskí reprezentanti. Gabriela Ladičová bola v II. rozjazde ženskej C1 na 200 m do 23 rokov druhá, Csaba Zalka prenikol do „áčkového“ finále triumfom v II. rozjazde na mužskej dvojstovke v K1 do 23 rokov.

Ďalších šesť slovenských lodí si vyjazdilo miestenku v B-finále. Medzi juniormi sa to podarilo Dagmar Čulenovej (K1 na 500 m), Michalovi Pospíšilovi (K1 na 500 m), Márkovi Meszlényimu (K1 na 1000 m) a mužskej posádke K4 na 500 m v zložení Viktor Samuel Podhradský, Martin Hvojník, Zsolt Libai a Richard Németh, v kategórii pretekárov do 23 rokov Matúšovi Jedinákovi (K1 na 500 m) a Dávidovi Feketemu (C1 na 1000 m).

Konečná v semifinále

Pre juniorov Eduarda Strýčeka (C1 na 1000 m), Petra Kizeka s Andrejom Mazaníkom (C2 na 1000 m) aj ženskú juniorskú „káštvorku“ (Katarína Pecsuková, Bianka Sidová, Emma Horváthová, Karolína Seregiová) bolo konečnou zastávkou semifinále.

Účasť v spomenutej fáze si v piatkových rozjazdách zabezpečili juniori Lucia Valová (C1 na 200 m), Martin Hvojník (K1 na 200 m), Dominik Olexík (C1 na 200 m) a Romana Jakubisová (K1 na 200 m), ako aj „dvadsaťtrojkárka“ Jessica Zatlkajová (K1 na 200 m).

Viac k témam: majstrovstvá Európy v rýchlostnej kanoistike
Zdroj: Webnoviny.sk – Šesť slovenských lodí si vybojovalo postup do A-finále na ME do 23 rokov v rýchlostnej kanoistike © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *