Home / SVET / Jelene v známom parku zabili plasty, v žalúdkoch mali aj obaly z jedla

Jelene v známom parku zabili plasty, v žalúdkoch mali aj obaly z jedla

11.7.2019 (Webnoviny.sk) – V známom parku v japonskom meste Nara uhynulo v poslednej dobe deväť jeleňov, pretože zjedli plastové sáčky. V parku žije viac než tisíc jeleňov sika (Cervus nippon) a turisti ich môžu kŕmiť špeciálnymi sušienkami bez obsahu cukru, ktoré predávajú v neďalekých obchodoch.

Sušienky nie sú v plastových sáčkoch, ľudia si ich tam ale aj tak nosia. Podľa veterinárov si jelene môžu plasty ľahko pomýliť s potravou.

Od marca uhynulo v Nare už celkovo 14 jeleňov, z ktorých deväť malo v žalúdkoch plastový odpad a obaly z jedla. V jednom prípade to bolo až 4,3 kilogramu plastovej hmoty. Všetky uhynuté zvieratá boli veľmi vychudnuté a zoslabnuté.

Jelene, ktoré sú v šintoizme tradične považované za božích poslov, sa pohybujú voľne po parku a sú obľúbenou turistickou atrakciou. V stredu sa dobrovoľníci zúčastnili na upratovaní v parku s cieľom zbaviť ho plastového odpadu.

Viac k témam: Nara, plasty
Zdroj: Webnoviny.sk – Jelene v známom parku zabili plasty, v žalúdkoch mali aj obaly z jedla © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Propalestínske protesty na univerzitách naďalej pokračujú, židovskí študenti sa boja vkročiť do budovy (foto)

Študenti aj niektorí zamestnanci požadujú, aby sa univerzity odklonili od spoločností podporujúcich Izrael a vojnu v Pásme Gazy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *