Home / šport / Tenis / Filip Polášek si zlepšil grandslamový rekord, na Wimbledone si zahrá semifinále debla

Filip Polášek si zlepšil grandslamový rekord, na Wimbledone si zahrá semifinále debla

9.7.2019 (Webnoviny.sk) – Slovenský tenista Filip Polášek a Chorvát Ivan Dodig si zahrajú v semifinále štvorhry na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone.

Polášek a Dodig vo štvrťfinále deblovej súťaže na londýnskej tráve zdolali Novozélanďana Marcusa Daniella a Holanďana Wesleyho Koolhofa 6:2, 7:6 (1), 6:3.

Zápas nenasadených párov trval 137 minút a víťazi využili 4 z 12 brejkových príležitostí.

Premenený druhý mečbal

Ich súpermi v semifinále budú lepší zo súboja Lukasz Kubot, Marcelo Melo (Poľ./Braz.-1) – Nicolas Mahut, Édouard Roger-Vasselin (Fr.-11).

Neskorší víťazi mali zápas pevne v rukách s výnimkou troch gemov v druhom sete, keď ich súperi otočili z 3:5 na 6:5. Tento čiastkový obrat však veľa neznamenal, lebo Polášek a Dodig neskôr suverénne dominovali v tajbrejku 7:1.

V treťom sete naklonili Slovák a Chorvát misky váh na svoju stranu vtedy, keď ušli z 2:2 na 5:2. Ich súperi ešte znížili na 3:5, ale potom už Polášek a Dodig dopodávali zápas úspešne do konca. Premenili druhý mečbal.

Polášek hrá na Wimbledone po siedmy raz

Tridsatriročný Polášek, ktorý pred rokom po vleklom zranení chrbta a päťročnej odmlke reštartoval svoju kariéru, sa prvýkrát prebojoval medzi štyri najlepšie dvojice na turnaji „veľkej štvorky“.

Dosiaľ bolo jeho maximom štvrťfinále US Open z roku 2012 po boku Rakúšana Juliana Knowleho. Poláškovi patrila pred Wimbledonom 73. priečka v deblovom renkingu ATP. Momentálne je už virtuálne na 42. mieste a po skončení Wimbledonu prevezme pozíciu slovenskej jednotky po Igorovi Zelenayovi.

Polášek hrá na Wimbledone po siedmy raz a zároveň po šiestich rokoch. Predtým bol najďalej dvakrát v 3. kole (2008, 2010), ale trikrát neprešiel cez 1. kolo.

Wimbledon – štvorhra mužov – štvrťfinále

Ivan Dodig, Filip Polášek (Chor./SR) – Marcus Daniell, Wesley Koolhof (N.Zél./Hol.) 6:2, 7:6 (1), 6:3

Viac k témam: Londýn, Wimbledon
Zdroj: Webnoviny.sk – Filip Polášek si zlepšil grandslamový rekord, na Wimbledone si zahrá semifinále debla © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ak Nadal stihne odohrať aspoň dva turnaje, na Roland Gorros bude patriť medzi päť najväčších favoritov na celkový triumf

Dvadsaťdvanásobný grandslamový šampión len nedávno vyhlásil, že práve v úvode apríla by rád odštartoval svoju prípravu pred blížiacim sa druhým grandslamovým turnajom sezóny Roland Garros v Paríži.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *