Home / KULTÚRA / Hudba / Spevák Stevie Wonder dočasne preruší svoje vystúpenia, čaká ho operácia

Spevák Stevie Wonder dočasne preruší svoje vystúpenia, čaká ho operácia

8.7.2019 (Webnoviny.sk) – Americký spevák a hudobník Stevie Wonder oznámil, že dočasne preruší svoje vystúpenia, pretože plánuje na jeseň podstúpiť transplantáciu obličky. Šesťdesiatdeväťročný Wonder o tom informoval počas koncertu v londýnskom Hyde Parku.

„Odohrám ešte tri koncerty a potom si dám pauzu. Idem na operáciu. Koncom septembra tohto roka mi budú transplantovať obličku,“ uviedol spevák. Ako dodal, týmto vyhlásením chce zabrániť fámam a uistiť svojich fanúšikov, že bude v poriadku.

Stevie Wonder, vlastným menom Stevland Hardaway Morris, vydal prvý album The Jazz Soul Of Little Stevie v roku 1962. Zatiaľ poslednú štúdiovku A Time To Love uviedol na trh v októbri 2005. Medzi jeho najznámejšie single patria napríklad Superstition, Sir Duke, You Are The Sunshine Of My Life, I Just Called To Say I Love You, Ebony And Ivory (feat. Paul McCartney ), Part-Time Lover alebo You Haven’t Done Nothin‘.

Na konte má 25 cien Grammy, pričom americká Národná akadémia nahrávacích umení a vied mu udelila aj Grammy za celoživotný prínos. Je držiteľom Oscara, Zlatého glóbusu, členom Rock’n’rollovej a tiež Skladateľskej siene slávy. Americký magazín Rolling Stone ho zaradil na 9. miesto v rebríčku 100 najlepších spevákov všetkých čias.

Viac k témam: operácia, spevák
Zdroj: Webnoviny.sk – Spevák Stevie Wonder dočasne preruší svoje vystúpenia, čaká ho operácia © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Najznámejšia vianočná pieseň je Tichá noc. Viete, ako vznikla a kto ju zložil?

Text tejto najznámejšej vianočnej piesne preložili postupne do viac ako 200 jazykov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *