Home / SVET / Video: Žena vbehla do mešity so psom, hrozí jej najvyšší možný trest za rúhanie sa

Video: Žena vbehla do mešity so psom, hrozí jej najvyšší možný trest za rúhanie sa

3.7.2019 (Webnoviny.sk) – V indonézskej provincii Západná Jáva zatkli ženu za to, že vbehla do mešity aj so svojím psom. Striktný výklad islamu pritom označuje psov za „nečistých“ a ich prítomnosť v mešite považujú veriaci za urážku svojej viery.

Dobre to znázorňujú zábery, na ktorých vidno, ako pes pobehuje po mešite v meste Bogor, a nahnevaní veriaci napádajú nešťastnú ženu.

Možno ju premiestnia do psychiatrickej liečebne

Tá na videu, o ktorom informuje agentúra The Associated Press (AP), deklaruje, že je katolíčka, a sťažuje sa, že jej muž si má v danej mešite brať ďalšiu ženu. Nahnevaní veriaci žene hovoria, že o tom nič nevedia.

Loading…

Ženu následne zatkli a hrozí jej až päťročné väzenie, čo je v krajine najvyšší možný trest za rúhanie sa, z ktorého je obvinená. Podľa bogorského policajného šéfa Andiho Muhammada Dickyho Pastiku ju držia vo väzenskej nemocnici a pravdepodobne ju premiestnia do psychiatrickej liečebne.

Kauzu označili za nešťastnú a absurdnú

Šéf indonézskej pobočky Amnesty International Usmán Hamíd označil túto kauzu za „nešťastnú a absurdnú„. „Jej správanie sa môže pôsobiť necitlivo, ale takéto záležitosti sa dajú riešiť pokojne, nie na súdoch,“ povedal.

Agentúra AP pripomína prípad z minulého roka, keď na indonézskej Sumatre odsúdili na 18-mesačné väzenie za rúhanie sa ženu, ktorá sa sťažovala na to, že pravidelné zvolávanie muezína na pobožnosti do miestnej mešity je pustené príliš nahlas.

Viac k témam: mešita
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Žena vbehla do mešity so psom, hrozí jej najvyšší možný trest za rúhanie sa © SITA Všetky práva vyhradené.

Loading…

 

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pred klubom vo Washingtone sa strieľalo, podozrivý postrelil piatich ľudí

Streľba sa odohrala zhruba pol hodinu pred polnocou vo štvrti Dupont Circle vo Washingtone.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *