Home / šport / Ostatné športy / Slovensko chce usporiadať majstrovstvá Európy v hádzanej žien, kandiduje s Poľskom a Českom

Slovensko chce usporiadať majstrovstvá Európy v hádzanej žien, kandiduje s Poľskom a Českom

BRATISLAVA 2. júla (WebNoviny.sk) – O necelé tri roky sa na Slovensku uskutočnia majstrovstvá Európy v hádzanej mužov, ktorých spoluorganizátorom bude aj Maďarsko.

Po ME 2022 má však Slovenský zväz hádzanej (SZH) podľa aktuálnych informácií záujem aj o vrcholné kontinentálne podujatie o dva roky neskôr v kategórii žien. V roku 2024 pôjde o prvý šampionát žien s 24 účastníkmi, muži budú mať premiéru ešte predtým – už v roku 2020 v Rakúsku, Nórsku a Švédsku. Aj v prípade Slovenska by tentoraz išlo o spoluprácu troch krajín.

Spolupráca s Poľskom a Českom

Áno, môžem potvrdiť, že sme prejavili záujem organizovať ME žien v roku 2024 spolu s Poľskom a Českom. List s vyjadrením záujmu sme podpísali a odovzdali Európskej hádzanárskej federácii počas konferencie prezidentov EHF 3. júna v Kolíne nad Rýnom. Teraz čakáme na doručenie pracovných materiálov, ktoré budeme musieť vyplniť a odovzdať na EHF. Následne exekutíva EHF rozhodne o pridelení šampionátu,“ uviedol pre agentúru SITA generálny sekretár SZH Ivan Sabovik.

Viacero kandidátov na usporiadanie

Okrem triumvirátu Česko, Poľsko a Slovensko prejavilo o ME 2024 záujem v samostatných kandidatúrach Rakúsko, Maďarsko, Rusko, Švajčiarsko a podľa informácií na EHF zvažujú spoločný projekt Rakúsko, Maďarsko a Švajčiarsko.

EHF, ktorá sa rozšírením ženského turnaja ME na 24 účastníkov rozhodla dať vrcholné kontinentálne seniorské podujatia do súladu, plánuje distribúciu spomenutých kandidačných dokumentov v prvej polovici júla 2019.

Viac k témam: Majstrovstvá Európy ME v hádzanej 2024, Slovenská hádzanárska reprezentácia
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovensko chce usporiadať majstrovstvá Európy v hádzanej žien, kandiduje s Poľskom a Českom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *