Home / šport / Ostatné športy / Plážové volejbalistky Štrbová a Dubovcová na svetovom šampionáte zvíťazili a postúpili do play-off

Plážové volejbalistky Štrbová a Dubovcová na svetovom šampionáte zvíťazili a postúpili do play-off

2.7.2019 (Webnoviny.sk) – Slovenské reprezentantky v plážovom volejbale Andrea Štrbová s Natáliou Dubovcovou postúpili na majstrovstvách sveta v nemeckom Hamburgu do play-off.

Slovenky, ktoré sú 26. vo svetovom rebríčku, v utorok predpoludním v treťom zápase zdolali mexický pár Martha Revueltová, Zaira Alejandra Orellanová 2:0 (16, 9) a v hodnotení základnej L-skupiny obsadili po dvoch víťazstvách a jednej prehre konečné druhé miesto.

Z prvej priečky postúpili ďalej Brazílčanky Bárbara s Fernandou. Aj Fínky Taru Lahtiová-Liukkonenová, Anniina Parkkinenová ešte majú šancu na prienik ďalej.

Potvrdili rolu favoritiek

Som šťastná, že sme vyhrali a potvrdili rolu favoritiek. Prvý set bol z našej strany ešte trochu rozpačitý, predsa len, byť favoritom nie je jednoduché, ale zvládli sme to. Druhý set už bol pokojnejší a odrazilo sa to aj na výsledku. V tomto chladnejšom počasí sa mi hralo dobre, mám to radšej než štyridsať stupňov a teplo na odpadnutie. Som rada, že sme splnili cieľ a teraz si počkáme, aké súperky nám žreb určí,“ uviedla Andrea Štrbová podľa oficiálnej stránky Slovenskej volejbalovej federácie.

Mená súperiek v boji o osemfinále ešte Slovenky nepoznajú, dozvedia sa ich neskôr. Najbližšie sa Štrbová s Dubovcovou predstavia v súťažnom súboji vo štvrtok 4. júla.

V prvom sete spravili pár chýb

Priamo do play-off postupujú dva najlepšie tímy z každej skupiny a štyri najlepšie dvojice z tretích miest. Ďalších osem družstiev z tretích miest bude bojovať v play-off o postup do vyraďovacej časti.

V prvom sete sme spravili pár chýb, v druhom sme sa upokojili. Museli sme potvrdiť úlohu favorita, v druhom sete z nás nervozita opadla a splnili sme plán. Na začiatku druhého setu mi tam padlo pár es, chytili sme dobrý rytmus a podarilo sa nám viac aj ubrániť. Teraz už len budeme čakať, ako dopadnú ďalšie stretnutia a koho dostaneme do play-off,“ dodala Dubovcová.

Majstrovstvá sveta v plážovom volejbale (L-skupina)

utorok:

Andrea Štrbová, Natália Dubovcová (SR) – Martha Revueltová, Zaira Alejandra Orellanová (Mex.) 2:0 (16, 9)
Bárbara, Fernanda (Braz.) – Taru Lahtiová-Liukkonenová, Anniina Parkkinenová (Fín.) 2:0 (15, 17)

Konečná tabuľka L-skupiny:

1. Bárbara, Fernanda 3 3 0 6:0 126:86 6
3. Štrbová, Dubovcová 3 2 1 4:2 112:97 5
3. Lahtiová,Parkkinenová 3 1 2 2:4 104:104 4
4. Revueltová, Orellanová 3 0 3 0:6 71:106 3

Viac k témam: Majstrovstvá sveta (MS) v plážovom volejbale
Zdroj: Webnoviny.sk – Plážové volejbalistky Štrbová a Dubovcová na svetovom šampionáte zvíťazili a postúpili do play-off © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *