Home / šport / Ostatné športy / Boxer Andrej Csemez prehral s Ukrajincom Chyžňakom a v Minsku získal bronz

Boxer Andrej Csemez prehral s Ukrajincom Chyžňakom a v Minsku získal bronz

28.6.2019 (Webnoviny.sk) – Štvrtá medaila pre slovenskú výpravu na II. európskych hrách v bieloruskom Minsku má bronzový lesk. Boxer Andrej Csemez, ktorého odmalička volajú Bandi, totiž v piatok večer prehral v semifinále s Ukrajincom Olexandrom Chyžňakom a nepostúpil do finále hmotnostnej kategórie do 75 kilogramov. Bola to tretia prehra Csemeza s Chyžňakom z troch vzájomných duelov.

Štyri medaily Slovákov

Keďže boxerský turnaj v Minsku má zároveň status európskeho šampionátu, slovenský pästiar KO Box clubu Galanta ziskom bronzu na EH 2019 bude v štatistikách vedený aj ako tretí z ME 2019. Dvadsaťtriročný Chyžňak je v kategórii do 74 kg úradujúci majster sveta a v Bielorusku obhajuje zlato z predchádzajúcich ME.

Na EH 2019 v Minsku vybojovali slovenskí športovci už štyri medaily – bronz okrem Csemeza získali v rýchlostnej kanoistike Mariana Petrušová v K1 na 5000 m aj štvorkajak Samuel Baláž, Erik Vlček, Csaba Zalka a Adam Botek na 500 m, striebro na Slovensko priniesol šprintér Ján Volko (100 m).

V krátkej histórii EH má Slovensko na svojom konte už 11 cenných kovov – sedem z Baku 2015 (1 – 3 – 3) a štyri z Minska 2019 (0 – 1 – 3).

Bačíkova skončila desiata

V piatok podvečer Alžbeta Bačíková obsadila 10. miesto v disciplíne scratch v dráhovej cyklistike. Dvadsaťdeväťročná rodáčka z Krupiny absolvovala v Bielorusku už svoju tretiu disciplínu, keď v sobotu 22. júna obsadila 57. priečku v cestných pretekoch žien s hromadným štartom a o tri dni neskôr ju klasifikovali na 28. pozícii v časovke.

V piatok podvečer v Minsk Arene v šestnásťčlennom štartovom poli triumfovala Holanďanka Kirsten Wildová pred Martinou Fidanzovou z Talianska a domácou cyklistkou Hannou Cerachovou.

Bačíkovú v Minsku čaká ešte jeden štart – v sobotu sa predstaví tiež v scratchi, ktorý však bude súčasťou omnia (viacboja). „Šlo sa mi dobre, ale zle som si vybrala prevod a to bola chyba,“ zhodnotila Bačíková pre Rádio Slovensko.

Viac k témam: Európske hry v Minsku
Zdroj: Webnoviny.sk – Boxer Andrej Csemez prehral s Ukrajincom Chyžňakom a v Minsku získal bronz © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *