Home / šport / Ostatné športy / Hviezda NBA Giannis Antetokounmpo si v drese Grécka zahrá na šampionáte v Číne

Hviezda NBA Giannis Antetokounmpo si v drese Grécka zahrá na šampionáte v Číne

28.6.2019 (Webnoviny.sk) – Grécky basketbalista Giannis Antetokounmpo nebude chýbať na blížiacom sa svetovom šampionáte mužov v Číne (31. augusta – 15. septembra).

Pre rodáka z Atén to napriek mladému veku nebude premiéra na podujatí tohto rangu. V roku 2014 nastúpil ako 19-ročný v šiestich zápasoch Grécka na MS 2014, hral takmer šestnásť minút na zápas a priemerne dosiahol 6,3 bodu.

Hráči z južnej Európy vtedy vyhrali skupinu bez jedinej prehry, ale v osemfinále ich zastavili neskorší finalisti Srbi.

Vynikajúca sezóna v NBA

Giannis Antetokounmpo má za sebou vynikajúcu sezónu v zámorskej NBA. Počas slávnostného odovzdávania individuálnych cien bol dokonca vyhlásený za najužitočnejšieho hráča.

V drese Milwaukee Bucks vyhral základnú časť, no pre zverencov Mika Budenholzera sa sezóna skončila v konferenčnom finále. V sérii s Torontom síce viedli 2:0 na zápasy, ale následne prehrali štyri stretnutia po sebe.

Antetokounmpo si počas celého ročníka udržal priemer 26,6 bodu na zápas až štyrikrát sa stal najlepším hráčom mesiaca Východnej konferencie. Jeho dominanciu v tomto smere narušil iba v januári Joel Embiid.

Gréci favoritmi skupiny

Basketbalistov Grécka čakajú na majstrovstvách sveta v základnej F-skupine hráči Nového Zélandu, Brazílie a Čiernej Hory. Strieborní medailisti z MS 2006 sú favoritom skupiny a očakáva sa ich postup do ďalšej fázy turnaja.

Antetokounmpo sa vyjadril, že ešte nehovoril s trénerom národného mužstva, ale môže hrať na každej pozícii. Dvadsaťštyriročný basketbalista okrem iného v Aténach predstavil svoju športovú obuv, ktorá bude v predaji od augusta, a tiež sa zúčastní basketbalového turnaja 3×3 v blízkosti svojho rodiska.

Viac k témam: Majstrovstvá sveta v basketbale
Zdroj: Webnoviny.sk – Hviezda NBA Giannis Antetokounmpo si v drese Grécka zahrá na šampionáte v Číne © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *