Home / SLOVENSKO / Bugár hovorí o podraze a v ďalšej voľbe kandidátov na sudcov už Most-Híd možno zahlasuje s opozíciou

Bugár hovorí o podraze a v ďalšej voľbe kandidátov na sudcov už Most-Híd možno zahlasuje s opozíciou

26.6.2019 (Webnoviny.sk) – Predseda Mosta-Híd Béla Bugár v stredu novinárom povedal, že sa po utorkovej voľbe kandidátov na sudcov ústavného súdu nestretol so šéfom Smeru Robertom Ficom. „Buďte radi, že nie. Atmosféra bola v jednotlivých stranách potom dosť dusná. Považujem to za podraz, neviem od koho, to je ten problém,“ povedal novinárom.

Parlament v utorok ani na ôsmy pokus nezvolil dostatočný počet kandidátov na post ústavných sudcov, pričom z požadovaného počtu 18 ľudí do súčasnosti zvolili iba 14. V poslednej voľbe prešla plénom iba štátna tajomníčka rezortu spravodlivosti Edita Pfundtner, ktorá získala 74 hlasov.

Vládna koalícia, ktorá má väčšinu v NR SR, pred voľbou tvrdila, že je dohodnutá na piatich chýbajúcich menách. Zákonodarcovia neuspeli a tak sa bude celý proces opakovať piatykrát, vrátane verejného vypočutia kandidátov. „V septembri budem navrhovať verejnú voľbu, možno sa aj iní pripoja. Tam uvidíme, kto sa akým spôsobom s nami zahráva,“ povedal Bugár.

Ak bude Smer proti verejnej voľbe, je to podľa šéfa Mosta „ich problém.“ Navrhne, že budú voliť s opozíciou.

Viac o téme: Voľba ústavných sudcov

Viac k témam: Most-Híd, Národná rada SR, predseda strany Smer-SD, Smer-SD, Ústavný súd SR, voľba ústavných sudcov
Zdroj: Webnoviny.sk – Bugár hovorí o podraze a v ďalšej voľbe kandidátov na sudcov už Most-Híd možno zahlasuje s opozíciou © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Atentátnik na Fica možno nebol osamelý vlk, Šutaj Eštok upozornil na jeho vymazanú komunikáciu na sociálnej sieti (video)

Robert Kaliňák uviedol, že rokovania na parlamentnom Výbore pre obranu a bezpečnosť sú dôležité aj preto, lebo sa tam stretáva koalícia s opozíciou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *