Home / šport / Ostatné športy / Gelle s Botekom postúpili na európskych hrách do finále, o medailu zabojuje aj slovenský štvorkajak

Gelle s Botekom postúpili na európskych hrách do finále, o medailu zabojuje aj slovenský štvorkajak

MINSK 25. júna (WebNoviny.sk) – Slovenskí reprezentanti v rýchlostnej kanoistike Peter Gelle s Adamom Botekom postúpili priamo do finále disciplíny K2 1000 m na II. európskych hrách v bieloruskom Minsku.

Vo finále aj slovenský štvorkajak

Slovenské duo suverénne ovládlo prvú rozjazdu a triumfovalo pred druhými Poliakmi o vyše sekundu. Finálová jazda je na programe v stredu predpoludním.

Priamo do štvrtkového finále sa kvalifikoval aj mužský štvorkajak v zložení Samuel Baláž, Erik Vlček, Csaba Zalka a Adam Botek, ktorý na olympijskej 500 m trati skončil v druhej rozjazde druhý za Nemcami.

Mládková druhá v prvej rozjazde

Počas utorňajšieho dopoludnia sa predstavili aj ďalšie tri slovenské lode a všetky postúpili do popoludňajších semifinále. Ákos Gacsal obsadil siedme miesto v úvodnej rozjazde disciplíny K1 1000 m, na rovnakej pozícii sa umiestnili v rozjazde aj Jessica Zatlkajová s Marianou Petrušovou v K2 na 500 m.

Kanoista Matej Rusnák bol piaty na kilometrovej trati. Popoludní Ivana Mládková skončila druhá v prvej rozjazde K1 500 m a čaká ju semifinále, Lucia Valová s Hanou Mikéciovou na C2 500 m z rozjázd tiež postúpili do semifinále.

Viac k témam: Európske hry v Minsku
Zdroj: Webnoviny.sk – Gelle s Botekom postúpili na európskych hrách do finále, o medailu zabojuje aj slovenský štvorkajak © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *