Home / SVET / Sériový vrah z Cypru dostal sedem doživotných trestov, neváhal zabiť ani deti

Sériový vrah z Cypru dostal sedem doživotných trestov, neváhal zabiť ani deti

NIKÓZIA 25. júna (WebNoviny.sk) – Trestný súd na Cypre v pondelok udelil vojenskému kapitánovi sedem doživotných trestov odňatia slobody za únosy a vraždy siedmich žien a dievčat zo zahraničia.

Trojčlenný tribunál pri vynesení rozsudku povedal, že Nikos Metaxas viedol „vražednú kampaň„, keď si vyberal bezbranné ženy, z ktorých väčšina prišla do krajiny za prácou.

Za dva a pol roka podľa nich pritom „neváhal zabiť ani deti„. Podľa sudcov v tomto prípade neexistujú žiadne poľahčujúce okolnosti.

Prvé sériové vraždy na Cypre

Muž zabil tri Filipínky a dcéru jednej z nich, Nepálčanku a matku a dcéru z Rumunska. Väčšinu svojich dospelých obetí si podľa prokurátorov našiel na internete a mal s nimi sexuálny styk.

Podľa štátneho prokurátora šesť z Metaxasových obetí zomrelo v dôsledku zaškrtenia a siedma pre masívne zranenie hlavy. Sú to prvé sériové vraždy na Cypre.

Ospravedlnil sa rodinám obetí

Metaxas pred vynesením rozsudku priznal vinu a ospravedlnil sa rodinám zosnulých za „nespravodlivú bolesť„, ktorú im spôsobil. Ako povedal, „nemá jasné odpovede“ na to, prečo sa dopustil vrážd, a má problém zistiť „prečo a ako„.

Tvrdil tiež, že jeho spolupráca s políciou je to „najmenej„, čo môže urobiť, aby zmiernil bolesť rodín jeho obetí i jeho samotného. Zároveň požiadal úrady, aby ho vypočul vedecký výbor, aby sa ponoril do jeho psychiky a zistil dôvody jeho konania.

Viac k témam: doživotie, sériový vrah
Zdroj: Webnoviny.sk – Sériový vrah z Cypru dostal sedem doživotných trestov, neváhal zabiť ani deti © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ruská ofenzíva na Charkov je extrémne nebezpečný moment, Cameron nabáda na pomoc Ukrajine

Veľmi dôležitý je balík pomoci zo strany Veľkej Británie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *