Home / EKONOMIKA / Najväčšie banky v USA by odolali kríze, Fed vykonal stresové testovanie

Najväčšie banky v USA by odolali kríze, Fed vykonal stresové testovanie

NEW YORK 23. júna (WebNoviny.sk) – Najväčšie americké banky sú dostatočne silné na to, aby odolali vážnemu ekonomickému poklesu a boli by schopné fungovať bez kolapsu.

Vyplýva to z výsledkov stresového testovania, ktoré urobil americký Federálny rezervný systém (Fed). Testovanie ukázalo, že 18 najväčších bánk v USA profituje zo zlepšovania ekonomiky, pričom majú dostatočne silné bilancie na to, aby vydržali vplyv hlbokého poklesu globálneho hospodárstva a rast nezamestnanosti v USA na dvojcifernú úroveň.

Fed svoje stresové testovanie upravuje každý rok v závislosti od ekonomickej klímy. Tohtoročný najhorší scenár centrálnej banky USA rátal s teoretickou hlbokou globálnou recesiou, počas ktorej by americká miera nezamestnanosti stúpla na 10 percent z terajšej úrovne 4 percentá a akciový trh by oproti svojej kulminácii oslabil o 50 percent. Stresové testovanie Fed-u zároveň skúmalo, ako by sa najväčšie banky vysporiadali s prudkým poklesom cien nehnuteľností a so zvýšeným napätím na trhu podnikových dlhopisov.

Viac k témam: banky, FED americký Federálny rezervný systém
Zdroj: Webnoviny.sk – Najväčšie banky v USA by odolali kríze, Fed vykonal stresové testovanie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Do projektu Právo na prvé zamestnanie sa zapojili desiatky zamestnávateľov, nových pracovníkov školia takmer bezplatne

Projektom podľa ministra Tomáša cielia najmä na mladých ľudí, ktorý skončili strednú alebo vysokú školu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *