Home / EKONOMIKA / Bratislavský magistrát zverejnil štyroch kandidátov na šéfov mestských podnikov

Bratislavský magistrát zverejnil štyroch kandidátov na šéfov mestských podnikov

BRATISLAVA 18. júna (WebNoviny.sk) – Bratislavský magistrát v utorok zverejnil štyroch kandidátov na šéfov mestských podnikov Dopravný podnik Bratislava (DPB), Odvoz a likvidácia odpadu (OLO), Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) a Mestské lesy v Bratislave.

Výberová komisia po posúdení dokumentov a vypočutí kandidátov odporučila primátorovi Martina Rybanského na post šéfa DPB, Martina Masláka do OLO, Petra Olajoša do BVS a Mateja Dobšoviča ako riaditeľa Mestských lesov. Informoval o tom na tlačovej besede primátor Matúš Vallo.

Odpovedali na otázky komisie aj verejnosti

Uchádzačov, ktorí spĺňali kritériá, pozvali na osobný pohovor s personalistami. Komisia následne na základe bodového hodnotenia a kontroly integrity vybrala najkvalifikovanejších uchádzačov, ktorí absolvovali verejné i neverejné vypočutie.

Počas neverejného vypočutia sa komisia pýtala kandidátov na ich predchádzajúce pôsobenie, skúsenosti, ako aj na pochybnosti z kontroly integrity. Na verejnom vypočutí prezentovali kandidáti svoje projekty a odpovedali na otázky komisie, ako aj verejnosti.

Vallo dôveruje výberovým komisám

Primátor Vallo musí akceptovať odporúčanie výberovej komisie a predložiť kandidátov mestskému zastupiteľstvu na schválenie.

Oslovili sme do výberových komisií najlepších odborníkov a na príprave transparentných výberových konaní sme pracovali dlho. Ja sám som bol mimo celého procesu. Takýto transparentný výber sa ešte v Bratislave neuskutočnil. Dôverujem našim výberovým komisiám a kandidátov navrhnem poslancom,“ uviedol Vallo.

Zároveň dodal, že neočakáva počas schvaľovania šéfov mestských podnikov na mestskom zastupiteľstve žiadne veľké vyjednávania s poslancami.

Definitívne o nových šéfoch mestských podnikov rozhodnú mestskí poslanci na júnovom zastupiteľstve.

Viac k témam: BVS Bratislavská vodárenská spoločnosť, DPB Dopravný podnik Bratislava, mestské lesy, OLO Odvoz a likvidácia odpadu
Zdroj: Webnoviny.sk – Bratislavský magistrát zverejnil štyroch kandidátov na šéfov mestských podnikov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tlaky na trh práce na Slovensku neustávajú, zamestnanosť klesá

Štatistika ukázala, že slovenská ekonomika na začiatku roka 2024 zlepšila svoj výkon, medziročné vzrástla o 2,7 %.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *