Home / šport / Hokej / Video: Tomáš Jurčo získal svoju druhú trofej v AHL, Charlotte vyhralo Calderov pohár

Video: Tomáš Jurčo získal svoju druhú trofej v AHL, Charlotte vyhralo Calderov pohár

CHICAGO 9. júna (WebNoviny.sk) – Hokejisti Charlotte Checkers a s nimi aj slovenský útočník Tomáš Jurčo sa stali víťazmi Calderovho pohára v tejto sezóne. Spanilú víťaznú jazdu ukončili triumfom 5:3 na ľade Chicaga, celú sériu vyhrali 4:1 na zápasy.

Checkers ovládli AHL

Slovenský krídelník v zápase číslo 5 nebodoval, ukončil ho s jednou mínuskou. „Je to neuveriteľný pocit. Tri roky som budoval tento tím a snažil sa vytvárať pozitívnu atmosféru v kabíne. Boli sme favoriti, išli sme na ľad a tam sme to dokázali. Iné ako víťazstvá sme si ani nepripúšťali, bola v nás víťazná mentalita. Nemôžem byť viac hrdý na svojich hráčov,“ povedal tréner víťazného tímu Mike Velllucci na klubovom portáli gocheckers.com.

Checkers úplne ovládli túto sezónu v nižšej zámorskej súťaži American Hockey League. Farmársky tím Caroliny s 51 víťazstvami a ziskom 110 bodov suverénne vyhral základnú časť a v play-off na ceste za titulom prehral v štyroch sériách spolu iba štyri zápasy (bilancia 16-4).

Jurčo medzi najproduktívnejšími

Tomáš Jurčo v štyroch sériách proti Providence Bruins, Hershey Bears, Torontu Marlies a napokon Chicagu Wolves nazbieral 18 bodov za 7 gólov a 11 asistencií a stal sa tretím najproduktívnejším hráčom celej súťaže.

Kanadské bodovanie ovládol jeho spoluhráč Andrew Poturalski s 23 bodmi, ktorý si aj prevzal cenu pre najužitočnejšieho hráča play-off.

Jurčo dosiahol to, čo žiadny slovenský hokejista pred ním. Dvadsaťšesťročný košický rodák ako prvý Slovák získal Calderov pohár druhýkrát v kariére. V roku 2013 sa mu to podarilo ako súčasť tímu Grand Rapids Griffins.

Calderov pohár

finále – 5. zápas

Chicago Wolves – Charlotte Checkers 3:5 (0:1, 1:1, 2:3) – konečný výsledok série: 1:4

Viac k témam: AHL, Calderov pohár, Charlotte Checkers
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Tomáš Jurčo získal svoju druhú trofej v AHL, Charlotte vyhralo Calderov pohár © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pozitivita brankára Gudlevskisa prešla počas zápasu na celý lotyšský tím, podľa trénera to bol zatiaľ ich najlepší zápas na turnaji

Strelec vyrovnávajúceho gólu na 2:2 obranca Oskars Cibulskis spomenul aj fakt, že Lotyši mali po súboji proti Švédom o čosi viac času na oddych ako Slováci.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *