Home / šport / Ostatné športy / Slovenky v Zlatej európskej lige zdolali Švédky aj v odvete, zaskvela sa náhradníčka Hudecová

Slovenky v Zlatej európskej lige zdolali Švédky aj v odvete, zaskvela sa náhradníčka Hudecová

UMEAA 8. júna (WebNoviny.sk) – Slovenské volejbalové reprezentantky zvíťazili nad Švédkami 3:1 v sobotňajšom stretnutí Zlatej európskej ligy 2019.

Slovenky vyhrali tretí zápas po sebe a v tabuľke A-skupiny im patrí priebežné druhé miesto so stratou jedného bodu na vedúcu Ukrajinu.

Nečakanou hrdinkou stretnutia bola Romana Hudecová, ktorá z pozície náhradníčky zaznamenala 16 bodov. Okrem toho dosiahli dvojciferný počet bodov aj Nikola Radosová či spomenutá Karin Palgutová.

Slovenské reprezentantky čaká ďalší duel v tejto súťaži v stredu 12. júna, keď si zmerajú sily s Češkami, ktoré v sobotu neuhrali proti Ukrajine ani set.

Zlatá európska liga volejbalistiek 2019 (A-skupina)

4. kolo – sobota

UMEAA

Švédsko – Slovensko 1:3 (-17, 20, -14, -13)
84 minút, rozhodovali: Novak (Slovin.) a Hagström (Švéd), 340 divákov

Zostava SR: Hrončeková 6, Palgutová 14, Kijaková 5, Herelová 6, B. Koseková 1, Radosová 15, liberá Španková a Jančová (Hudecová 16, Ovečková, Szabóová 2, Fričová, Šunderlíková 2, Kostelanská 1)

Zverenky talianskeho trénera Marca Fenoglia začali vo švédskom meste Umeaa veľmi dobre. V úvodnom dejstve si domáce hráčky síce pomohli štyrmi esami, ale prehrali ho poľahky 17:25.

Líderkami slovenského družstva boli Karin Palgutová s Miroslavou Kijakovou, ktoré zaznamenali po päť bodov. Po zmene strán sa Švédky schopili, viac sa im darilo v útoku a triumfovali pomerom 25:20. Zaujímavosťou je, že získali vôbec prvý set v tomto ročníku Zlatej Európskej ligy, keďže predošlé tri stretnutia prehrali zhodne 0:3.

Z nezvládnutého druhého setu sa Slovenky poučili, skoncentrovali sa a opäť začali na palubovke dominovať. V ďalších dvoch setoch povolili Švédkam spolu iba 27 bodov a pripísali si do tabuľky ďalšie tri body.

Tabuľka A-skupiny

1. Ukrajina 4 3 1 10:3 9
2. Slovensko 4 3 1 9:6 8
3. Česko 4 2 2 8:7 7
4. Švédsko 4 0 4 1:12 0

Viac k témam: slovenská volejbalová reprezentácia žien, Zlatá európska liga volejbalistiek
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenky v Zlatej európskej lige zdolali Švédky aj v odvete, zaskvela sa náhradníčka Hudecová © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *