Home / SVET / Theresa Mayová oficiálne odstúpi z čela Konzervatívnej strany, ale na poste premiérky zostane

Theresa Mayová oficiálne odstúpi z čela Konzervatívnej strany, ale na poste premiérky zostane

LONDÝN 7. júna (WebNoviny.sk) – Britská premiérka Theresa Mayová v piatok oficiálne odstúpi z čela Konzervatívnej strany, avšak ostane premiérkou, až kým nebude vybraný jej nástupca. Mayová oznámila rezignáciu pred doma týždňami, pričom vyjadrila „hlbokú ľútosť“ nad tým, že sa jej nepodarilo vyviesť krajinu z Európskej únie.

O jej funkciu v Konzervatívnej strane, a teda aj premiérsky post, sa uchádza jedenásť konzervatívnych poslancov. Nominácie môžu predkladať v pondelok od 10:00 do 17:00 miestneho času. Mayová ostane aj počas výberu svojho nástupcu úradujúcou líderkou.

Kandidáti na post šéfa konzervatívcov potrebujú mať podporu ôsmich poslancov. Poslanci budú následne hlasovať za svojich favoritov v sérii tajných hlasovaní. Tie sa uskutočnia 13., 18.,19. a 20. júna. Poslední dvaja kandidáti sa dostanú do boja o hlasy širšej základne strany, pričom víťaz by mal byť známy 22. júna.

Viac k témam: Konzervatívna strana
Zdroj: Webnoviny.sk – Theresa Mayová oficiálne odstúpi z čela Konzervatívnej strany, ale na poste premiérky zostane © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Popradská spoločnosť dodá ministerstvu obrany 13 nákladných vozňov, poslúžia ozbrojeným silám na prepravu techniky (video)

Vozne pre ministerstvo objednala agentúra NSPA, ktorá zabezpečuje podobné verejné obstarávania pre všetky členské krajiny NATO.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *