Home / SVET / V lietadle s českým premiérom Babišom padol výstrel, incident sa stal v Bruseli

V lietadle s českým premiérom Babišom padol výstrel, incident sa stal v Bruseli

PRAHA 29. mája (WebNoviny.sk) – Na palube lietadla, ktorým sa český premiér Andrej Babiš vracal z neformálnej večere šéfov štátov a vlád v Bruseli, padol v utorok výstrel z pištole člena policajnej ochranky. Incident sa stal ešte na letisku v Bruseli, prípadom sa zaoberá Generálna inšpekcia bezpečnostných zborov.

Jej hovorkyňa Ivana Nguyenová potvrdila, že sa inšpekcia začala zaoberať udalosťou, o ktorej ako prvá informovala Česká televízia. „Budeme zhromažďovať všetky potrebné informácie. Zatiaľ vieme, že by malo pravdepodobne ísť o náhodný výstrel zo služobnej zbrane,“ potvrdila Nguyenová redakcii iDnes.cz.

Člen ochranky má podľa prísnych pravidiel odovzdať ešte pred odletom zbraň kapitánovi lietadla, ktorý ju má po dobu letu uschovanú v kabíne. Zároveň musí člen ochranky leteckému personálu ukázať, že nie je nabitá. To preukáže „výstrelom“ naslepo. Podľa zdroja iDnes.cz však zabudol náboj v komore.

Babiš sa podľa vlastných slov ohrozený necítil, iba počul „nezvyklú ranu„. „Bol som od miesta asi štyri metre,“ povedal denníku Blesk.

Odlet lietadla sa oneskoril minimálne o hodinu. Kapitán odmietol vzlietnuť, pokiaľ nebude nájdená guľka a overený technický stav lietadla. Náboj sa údajne podarilo nájsť zavŕtaný vo vozíku s nápojmi. Lietadlo poškodené nebolo.

Viac k témam: český premiér, streľba
Zdroj: Webnoviny.sk – V lietadle s českým premiérom Babišom padol výstrel, incident sa stal v Bruseli © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dvadsať rán bičom na Červenom námestí. Svincov navrhol trestať neposlušných Rusov

Andrej Svincov si myslí, že ak ľudia vystupujú proti krajine, musia byť „oficiálne“ potrestaní.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *