Home / šport / Tenis / Petra Kvitová sa odhlásila z Roland Garros, na antuku ju nepustila boľavá ruka

Petra Kvitová sa odhlásila z Roland Garros, na antuku ju nepustila boľavá ruka

PARÍŽ 27. mája (WebNoviny.sk) – Ženská dvojhra na tenisovom Roland Garros v Paríži prišla o jednu z favoritiek. V pondelok sa z najväčšieho antukového turnaja odhlásila Češka Petra Kvitová.

Semifinalistka spred siedmich rokov na twitteri oznámila, že má zranené predlaktie na ľavej ruke. „Bolesť som pociťovala už niekoľko týždňov a aktuálny röntgen ukázal, že sú tam dve natrhnuté miesta. Celé by sa to ešte zhoršilo, pokiaľ by som hrala,“ vysvetlila Kvitová.

Dvojnásobná wimbledonská víťazka a aktuálne šestka ženského renkingu WTA sa tešila na Paríž po solídnej antukovej sezóne s turnajovým titulom v Stuttgarte a štvrťfinálovou účasťou v Madride. Práve v Paríži sa 29-ročná Češka vrátila v roku 2017 do súťažného diania po šokujúcom napadnutí nožom útočníkom v jej prostějovskom byte pred Vianocami v roku 2016. „Bolo to ťažké rozhodnutie, lebo práve v Paríži som si pred dvoma rokmi užila návrat na dvorce,“ uviedla Kvitová na sociálnej sieti.

V „pavúku“ ženskej dvojhre nahradí skúsenú Češku iba 18-ročná Slovinka Kaja Juvanová. Jej súperkou v 1. kole bude Rumunka Sorana Cirsteová.

Viac k témam: Paríž, Roland Garros
Zdroj: Webnoviny.sk – Petra Kvitová sa odhlásila z Roland Garros, na antuku ju nepustila boľavá ruka © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ak Nadal stihne odohrať aspoň dva turnaje, na Roland Gorros bude patriť medzi päť najväčších favoritov na celkový triumf

Dvadsaťdvanásobný grandslamový šampión len nedávno vyhlásil, že práve v úvode apríla by rád odštartoval svoju prípravu pred blížiacim sa druhým grandslamovým turnajom sezóny Roland Garros v Paríži.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *