Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Fiat Chrysler navrhol Renaultu strategickú alianciu, partnerstvo by ušetrilo miliardy dolárov

Fiat Chrysler navrhol Renaultu strategickú alianciu, partnerstvo by ušetrilo miliardy dolárov

PARÍŽ 27. mája (WebNoviny.sk) – Americko-taliansky výrobca automobilov Fiat Chrysler Automobiles (FCA) navrhol francúzskemu konkurentovi Renault vytvorenia strategickej aliancie.

FCA to oznámila v pondelok, čím potvrdila skoršie medializované informácie. Partnerstvo podľa FCA ušetrí obom firmám miliardy dolárov v čase, keď automobilové odvetvie prechádza transformáciou smerom k elektromobilite a autonómne riadeným vozidlám.

Zlúčený podnik, v ktorom majú podľa predstáv FCA obe firmy vlastniť zhodne po 50 percent akcií, by sa stal tretím najväčším výrobcom automobilov na svete.

Renault potvrdil, že vedenie spoločnosti bude o návrhu rokovať v pondelok na mimoriadnom zasadnutí. Zatiaľ nie je jasné, čo by prípadné zlúčenie znamenalo pre súčasnú alianciu Renaultu s japonskými automobilkami Nissan a Mitsubishi.

Viac k témam: Fiat Chrysler, Renault
Zdroj: Webnoviny.sk – Fiat Chrysler navrhol Renaultu strategickú alianciu, partnerstvo by ušetrilo miliardy dolárov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *