Home / SVET / Pápež František prirovnal potraty k najatiu nájomného vraha, rodičia potrebujú podporu

Pápež František prirovnal potraty k najatiu nájomného vraha, rodičia potrebujú podporu

VATIKÁN 25. mája (WebNoviny.sk) – Umelé prerušenie tehotenstva nie je možné odpustiť ani v prípade, že je plod vážne chorý alebo mu hrozí smrť.

V sobotu sa tak vyjadril pápež František a zároveň vyzval lekárov a kňazov, aby podporovali rodiny, aby takéto tehotenstvá nevzdávali.

Na konferencii venovanej interrupciám tiež skonštatoval, že odpor proti umelému prerušeniu tehotenstva nie je náboženský, ale ľudský. „Je v poriadku odhodiť ľudský život s cieľom vyriešiť problém?,“ spýtal sa a dodal, „Je v poriadku najať si na vyriešenie problému vraha?

František odsúdil rozhodnutia ukončiť tehotenstvá na základe prenatálnych vyšetrení s tým, že ľudská bytosť „nikdy nie je nekompatibilná so životom“ a aj deti, ktorým je súdené zomrieť pri pôrode alebo krátko po ňom, si zaslúžia zdravotnú starostlivosť v maternici. Ich rodičia však potrebujú podporu, aby sa necítili izolovaní a nemali strach. I keď niekto môže podľa neho namietať proti takémuto využívaniu zdrojov, pre rodičov to podľa neho má zmysel.

Viac k témam: interupcia, pápež, potrat
Zdroj: Webnoviny.sk – Pápež František prirovnal potraty k najatiu nájomného vraha, rodičia potrebujú podporu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Propalestínske protesty eskalujú, demonštranti obsadili budovu na Kolumbijskej univerzite (video)

Incident je najnovšou eskaláciou propalestínskych protestov, ktoré sa rozšírili po univerzitách naprieč Spojenými štátmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *