Home / šport / Ostatné športy / Video: Toronto znížilo stav konferenčného finále NBA, drámu rozhodlo až druhé predĺženie

Video: Toronto znížilo stav konferenčného finále NBA, drámu rozhodlo až druhé predĺženie

TORONTO 20. mája (WebNoviny.sk) – Basketbalisti Toronta zvládli prvý domáci zápas v rámci finále Východnej konferencie NBA, keď v nedeľu zdolali Milwaukee 118:112 po dvojnásobnom predĺžení a znížili stav série na 1:2.

Leonard si zlepšil osobné maximum

Hrdinom stretnutia sa stal domáci krídelník Kawhi Leonard, ktorý dosiahol 36 bodov – osem z nich strelil v druhej nadstavenej päťminútovke. Dvadsaťsedemročný rodák z Los Angeles premenil 11 z 25 striel, 12 z 13 trestných hodov a na palubovke strávil 52 minút.

„Je to play-off, takže to určite cítim. Aj keď hrám len 30 minút, cítim to tiež. Netreba sa tým zaoberať, dám sa do poriadku a potom sa už budem tešiť na ďalší zápas,“ povedal Leonard.  Jeho predchádzajúcim rekordom v čase na ihrisku bolo 46 minút v šiestom zápase finále proti Miami v júni 2013, vtedy si ešte obliekal dres San Antonia.

Hill bol najúspešnejším strelcom Bucks

V drese hostí sa nedarilo tradičným oporám, trojici Jannis Antetokunmpo, Khris Middleton a Eric Bledsoe padlo do koša 11 zo 48 striel. Najúspešnejším strelcom v drese Bucks bol George Hill s 24 bodmi.

„Jednoducho hrali lepšie ako my. Vždy keď sme sa na chvíľu priblížili, dali niekoľko striel a vzdialili sa na sedem až osem bodov. Koniec koncov, nebol to náš najlepší zápas. Vieme hrať oveľa lepšie,“ uviedol Antetokunmpo. Štvrtý duel série je na programe v utorok opäť v Toronte.

Play-off NBA – finále konferencií

nedeľa

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

tretí zápas

Toronto – Milwaukee 118:112 po dvojnásobnom predĺžení (30:21, 28:30, 19:24, 19:21 – 7:7, 15:9) – stav série 1:2
Najviac bodov: K. Leonard 36, Siakam 25 (11 doskokov), N. Powell 19 – G. Hill 24, Brogdon 20, B. Lopez 16

Viac k témam: Milwaukee Bucks, NBA, play-off NBA, Toronto Raptors
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Toronto znížilo stav konferenčného finále NBA, drámu rozhodlo až druhé predĺženie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *