Home / SVET / Video: Vo viacerých mestách Európy sa konali demonštrácie proti nacionalizmu

Video: Vo viacerých mestách Európy sa konali demonštrácie proti nacionalizmu

FRANKFURT 19. mája (WebNoviny.sk) – Vo viacerých európskych mestách sa zišli tisícky demonštrantov, ktorí v uliciach protestovali proti pravicovému populizmu a nacionalizmu.

Protesty sa uskutočnili pár dní pred voľbami do Európskeho parlamentu, ktoré sa budú konať od 23. do 26. mája. Organizátori z viac ako 70 skupín podporujú Európsku úniu, zároveň však vyzývajú na zmeny v migračnej politike, ako je napríklad podpora záchranných misií v Stredozemnom mori.

V Nemecku sa protesty konali pod heslom Jedna Európa pre každého: mladý hlas proti nacionalizmu, pričom demonštranti sa zišli v mestách ako Berlín, Kolín, Lipsko, Frankfurt nad Mohanom, Mníchov a Hamburg. Tlačová agentúra dpa s odvolaním sa na organizátorov informuje, že sa na zhromaždení v nemeckom hlavnom meste zišlo 20-tisíc ľudí. V Mníchove bolo podľa odhadu polície 10-tisíc demonštrantov, 14-tisíc vo Frankfurte a 10-tisíc v Hamburgu.

Pod heslom Nie nenávisti, áno zmene boli protesty naplánované v Budapešti, Janove, Utrechte, Varšave, Bukurešti a ďalších mestách.

Viac k témam: nacionalizmus, protest, Voľby do Európskeho parlamentu (eurovoľby) 2019
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Vo viacerých mestách Európy sa konali demonštrácie proti nacionalizmu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pred klubom vo Washingtone sa strieľalo, podozrivý postrelil piatich ľudí

Streľba sa odohrala zhruba pol hodinu pred polnocou vo štvrti Dupont Circle vo Washingtone.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *