Home / SVET / Putin je nadšený z ruských laserových zbraní, tie nové majú byť ešte dokonalejšie

Putin je nadšený z ruských laserových zbraní, tie nové majú byť ešte dokonalejšie

MOSKVA 17. mája (WebNoviny.sk) – Ruský prezident Vladimir Putin v piatok s viditeľným pohnutím hovoril o nových ruských laserových zbraniach, ktorých presná podoba, funkcia a účel ich vývoja sú zahalené tajomstvom.

Laserová zbraň Pereset

Na piatkovom stretnutí s ďalšími ruskými vysokopostavenými civilnými aj vojenskými predstaviteľmi hovoril nadšene najmä o laserovej zbrani Pereset, ktorá sa dostala do výzbroje ruskej armády už na jeseň minulého roku.

Podľa dosiaľ nepotvrdených informácií ide o vysokoenergetickú laserovú zbraň, ktorá dokáže vyradiť z činnosti nepriateľské elektrooptické zariadenia a likvidovať cudzie drony.

Podľa Putina Rusko vyvíja aj ďalšie laserové zbrane, ktoré sú ešte dokonalejšie a ešte tajomnejšie. „Až donedávna sa objavovali iba vo vedeckej fantastike,“ prezradil ruský prezident.

Na obranu svetového mieru

Nové ruské vysokointeligentné zbrane podľa Putina „predurčia útočný potenciál ruskej armády a ruského námorníctva na dlhé desaťročia dopredu“.

Putinov režim často uvádza, že bráni celosvetový mier, a že kroky Západu a najmä Spojených štátov, napríklad rozmiestnenie amerických obranných rakiet v Európe, prispievajú k rozpútaniu vojny.

Na druhej strane však Putin stále častejšie hovorí o nových senzačných zbraniach, ktorými bude Ruská federácia schopná poraziť nepriateľa.

Vojenská ponorka Belgorod

V apríli napríklad Rusko slávnostne vypustilo na more nový typ vojenskej ponorky Belgorod, ktorá bude niesť podvodné jadrové drony Poseidon, ďalšiu z nových „zázračných“ zbraní vo výzbroji Ruska.

Jadrový dron Poseidon podľa ruských predstaviteľov nebude možné zachytiť radarmi nepriateľa, bude môcť operovať v doteraz nepredstaviteľnej hĺbke a pohybovať sa ďaleko vyššou rýchlosťou ako akékoľvek iné momentálne používané plavidlá.

Ruská armáda by ho mohla použiť napríklad v pobrežných oblastiach a spôsobiť ním masívne vlny cunami.

Viac k témam: ruská armáda, zbrane
Zdroj: Webnoviny.sk – Putin je nadšený z ruských laserových zbraní, tie nové majú byť ešte dokonalejšie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pred klubom vo Washingtone sa strieľalo, podozrivý postrelil piatich ľudí

Streľba sa odohrala zhruba pol hodinu pred polnocou vo štvrti Dupont Circle vo Washingtone.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *