Home / SVET / Na svete je veľa peňazí, sú však v nesprávnych rukách, vyhlásil Bill de Blasio

Na svete je veľa peňazí, sú však v nesprávnych rukách, vyhlásil Bill de Blasio

NEW YORK 16. mája (WebNoviny.sk) – Starosta amerického New Yorku Bill de Blasio ohlásil vo štvrtok prezidentskú kandidatúru. Uchádzať sa chce o nomináciu Demokratickej strany.

Dlhý zoznam kandidátov u demokratov

Znamená to ďalšie meno na dlhom zozname demokratov, ktorí by chceli po voľbách v roku 2020 nahradiť v úrade terajšieho republikánskeho prezidenta Donalda Trumpa.

De Blasio oznámil svoju kandidatúru prostredníctvom videa. „Na svete je veľa peňazí. V tejto krajine je veľa peňazí. Sú však v nesprávnych rukách,“ povedal v úvode videa. „Kandidujem za prezidenta pretože nastal čas dať na prvé miesto pracujúcich,“ dodal 58-ročný starosta.

Napriek tomu, že podľa politických komentátorov de Blasiova kandidatúra nespôsobí veľký rozruch, bude môcť šíriť svoje názory a môže mu to potenciálne zabezpečiť miesto v budúcej demokratickej administratíve.

Ďalší z radu newyorských starostov

Ohlásením kandidatúry je ďalším z radu newyorských starostov, ktorí sa uchádzali o úrad prezidenta. Žiaden z nich sa ním však nestal.

John Lindsay chcel byť prezidentom v roku 1972, Rudy Giuliani v roku 2008 a Michael Bloomberg sa pohrával s touto myšlienkou, nakoniec však svoju kandidatúru v roku 2016 vylúčil. Rovnako nekandiduje ani v nadchádzajúcich voľbách.

Na kandidatúru za demokratov ašpiruje zatiaľ najmenej 20 kandidátov. Favoritmi sú bývalý viceprezident počas úradu bývalého prezidenta Baracka Obamu Joe Biden a senátor za štát Vermont Bernie Sanders.

Viac k témam: New York, prezidentské voľby v USA
Zdroj: Webnoviny.sk – Na svete je veľa peňazí, sú však v nesprávnych rukách, vyhlásil Bill de Blasio © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Proces integrácie do Únie bol šprint, podľa „maratónca“ Dzurindu slovenský národ spyšnel

Mikuláš Dzurinda vymenoval aj päť míľnikov, ktoré podľa neho najvýraznejšie determinujú posledných 20 rokov Európskej únie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *