Home / SLOVENSKO / Žiar nad Hronom a obec Lubila prepojí cyklotrasa, využijú ju aj bežci a mamičky s kočíkmi

Žiar nad Hronom a obec Lubila prepojí cyklotrasa, využijú ju aj bežci a mamičky s kočíkmi

BANSKÁ BYSTRICA 15. mája (WebNoviny.sk) – Obec Lutila spojí so Žiarom nad Hronom cyklochodník, na ktorého vybudovanie schválili mestskí poslanci 60-tisíc eur. Cyklokomunikáciu chce mesto začať budovať už počas letných mesiacov.

Ako uvádza internetová stránka mesta, jej cieľom je spojiť mesto nielen s Lutilou, ale aj s ostatnými obcami, čím sa majú vytvoriť lepšie podmienky pre cykloturistiku.

Trasa vhodná pre bežcov aj kočíky

Cyklochodník bude viesť z Parku Štefana Moyesa až do obce Lutila. „Na vytvorenie použijeme rovnaký štrk, ako sa nachádza v parku. Trasa dlhá približne tri kilometre bude kopírovať Lutilský potok po strane nášho mesta. To znamená, že týmto cyklochodníkom sa nebude prechádzať cez mostíky na druhú stranu,“ informoval primátor Peter Antal s tým, že štrková cesta sa začne na Partizánskej ulici a končiť bude na ceste do Lutily.

Dnes už na tejto trase existuje vychodená trasa, ktorú je však pre potreby cyklistov potrebné upraviť.

Trasu upravíme hlavne v tých častiach, kde dnes nie je zjazdná, pretože v čase dažďov je nevyužiteľná. Samozrejme, navezený štrk uvalcujeme a upravíme do takej podoby, aby bola trasa vhodná na behanie a aby po nej prešli aj cyklisti na malom bicykli a mamičky s kočíkmi,“ objasnil primátor a dodal, že cyklochodník začnú budovať v letných mesiacoch, aby mohol cyklistom slúžiť už v tomto roku.

Korčuliari ju nevyužijú

Niektorí obyvatelia sa dožadovali, aby bola trasa upravená do takej podoby, aby po nej mohli prechádzať aj korčuliari. S takouto alternatívou však mesto nepočíta.

Cestu by sme museli vyasfaltovať. Našou prioritou je však asfaltovanie komunikácií v meste, či už ide o vozovky, alebo chodníky. Do takýchto projektov by sa mal skôr púšťať samosprávny kraj, pretože ide o regionálne projekty,“ dodal na záver Antal.

Viac k témam: cyklotrasa, Žiar nad Hronom
Zdroj: Webnoviny.sk – Žiar nad Hronom a obec Lubila prepojí cyklotrasa, využijú ju aj bežci a mamičky s kočíkmi © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cyklista neprežil zrážku s autom medzi Skalicou a Holíčom, polícia apeluje na používanie reflexných prvkov (foto)

Starší muž zraneniam na mieste podľahol.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *