Home / SVET / Môžu si spolu sadnúť aj sa rozprávať postojačky, vyjadril sa Kremeľ k stretnutiu Putina s Trumpom

Môžu si spolu sadnúť aj sa rozprávať postojačky, vyjadril sa Kremeľ k stretnutiu Putina s Trumpom

MOSKVA 15. mája (WebNoviny.sk) – Kremeľ bude súhlasiť s akýmkoľvek formátom stretnutia medzi ruským prezidentom Vladimirom Putinom a americkým prezidentom Donaldom Trumpom.

Povedal to poradca ruského prezidenta pre zahraničnú politiku Jurij Ušakov. Vyjadril sa tak po utorkovom stretnutí Putina s americkým ministrom zahraničia Mikeom Pompeom v ruskom prímorskom letovisku Soči.

Júnový summit G20 v Japonsku

Trump povedal, že sa chce s Putinom stretnúť počas summitu G20, ktorý sa uskutoční v júni v Japonsku. Podľa ruských predstaviteľov však o to Biely dom zatiaľ oficiálne nepožiadal.

„Sme pripravení na akýkoľvek druh kontaktu. Môžeme sa rozprávať s prezidentom Trumpom postojačky (na okraji summitu), môžeme si spolu sadnúť pre detailnejšie rozhovory. Všetko závisí od postoja našich amerických partnerov,“ poznamenal Ušakov.

Rokovanie Lavrova s Pompeom

Pompeo rokoval v Soči tri hodiny s ruským ministrom zahraničia Sergejom Lavrovom. Následne sa spolu s Lavrovom stretli s Putinom.

Podľa Ušakova Pompeo s ruským prezidentom diskutoval o Sýrii, Afganistane a Venezuele, Ukrajina a ľudské práva však témami rozhovorov neboli.

Viac k témam: americký prezident, ruský prezident, summit G20
Zdroj: Webnoviny.sk – Môžu si spolu sadnúť aj sa rozprávať postojačky, vyjadril sa Kremeľ k stretnutiu Putina s Trumpom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajinská armáda tvrdí, že zasiahla ruskú raketovú loď Ciklon na okupovanom Kryme

Ak je správna informácia, že ruský raketový nosič Ciklon bol zasiahnutý na Kryme, ruské sily už nebudú schopné odpaľovať rakety Kalibr z kratšej vzdialenosti.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *