Home / EKONOMIKA / Čo všetko by malo byť v moderných kancelárskych priestoroch?

Čo všetko by malo byť v moderných kancelárskych priestoroch?

Meniace sa interiérové trendy ovplyvňujú nielen obytné priestory, čiže interiéry rodinných domov a bytov, ale aj kancelárske priestory. Jedná sa o reprezentatívne priestory, ktoré sú vizitkou podnikateľov a z tohto dôvodu si nemôžu dovoliť zariadiť si tento priestor len tak „hocijako“.

Viete ale čo všetko by nemalo chýbať v moderných kancelárskych priestoroch?

Kvalitné kancelárske stoličky

Začnime predovšetkým kvalitnými a hlavne pohodlnými kancelárskymi stoličkami. Aj keď trh je presýtený veľkým množstvom „kvalitných“ kancelárskych stoličiek, nenechajte sa obalamutiť. Kupuje ich výlučne len od kvalitných výrobcov a predajcov, ktorí predávajú kvalitné ergonomické kancelárske stoličky. Majú kvalitnú sedaciu časť, dobré operadlo, ktoré chráni zdravie chrbtice a samozrejme aj oblasť krčnej chrbtice. Dôležité sú aj opierky rúk.

Kancelárske stoličky, ktoré sa rozhodnete kúpiť, musia byť ergonomické a musia mať kvalitný poťah, ktorý je oteruvzdorný a ľahko sa udržiava.

Výškovo nastaviteľný stôl

Koleno by malo so stehnom a lýtkom zvierať pravý uhol. Toto by sme si mali zapamätať pri výbere pohodlnej kancelárskej stoličky. Treba však myslieť aj na výber kvalitného kancelárskeho stola. Každý zamestnanec má inú výšku, pretože niekedy je ťažké kúpiť kancelárske stoly, ku ktorým by sa zamestnanci nemuseli hrbiť.

Práve preto sa odporúča nahradiť klasické kancelárske stoly za výškovo nastaviteľné. Takéto stoly umožnia zamestnancom prispôsobiť si výšku pracovnej plochy do požadovanej výšky a tým chránia zdravie chrbáta, najmä však krížov a krčnej chrbtice. Navyše predchádzajú vzniku karpálneho tunela, čo je choroba typická pre pracujúcich v kancelárii.

Výškovo nastaviteľné stoly oceníte v každej kancelárii. Zbytočné vám ale budú v priestoroch, ktorý máte určený na prijímanie návštev. Tam sa odporúčajú skôr pohodlné modulárne sedačky s klasickými nízkymi konferenčnými stolíkmi.

Okrem výškovo nastaviteľných stolov a ergonomických stoličiek by ste nemali zabúdať na pohodlné modulárne sedačky, kvalitný kávovar, dobré úsporné kancelárske osvetlenie, ale aj oddychový kútik so sedacími vakmi.

INZERCIA. Zdroj foto: TU

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovensku chýba stratégia prosperity a rastu, NKÚ považuje výsledky kontrol za alarmujúce

Zaostávame za susednými krajinami aj za vyspelou Európou a tento stav sa nám nedarí zvrátiť, uviedol predseda NKÚ.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *