Home / EKONOMIKA / HOKEJOVÝ KOŠICKÝ DUKÁT. Získať ho môže iba 3 tisíc záujemcov

HOKEJOVÝ KOŠICKÝ DUKÁT. Získať ho môže iba 3 tisíc záujemcov

Občianske združenie KOŠICKÝ DUKÁT na výmenu tovarov a služieb dnes (9.5.2019) v Pivovare HOSTINEC v Košiciach prezentovalo novinku v projekte miestneho lokálneho platidla, nový KOŠICKÝ 1 DUKÁT s hokejovou tématikou.

Pri príležitosti Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji sa naše združenie rozhodlo na základe žiadosti našich členov vydať HOKEJOVÝ 1 DUKÁT,“ uviedol Vladimír Gürtler, predseda združenia Košický dukát na výmenu tovarov a služieb.

V Mincovni Kremnica š.p. vyrazili limitovanú edíciu 3 000 kusov hokejových dukátov. Averzná strana dukátu je totožná s jednodukátom ročníka 2015 a na reverznej strane je kompozícidvoch hokejistov s pukom. Mimoriadne zaujímavýmdetailamhokejového dukátu je silueta slovenského dvojkríža na hrudi jedného z hokejistov a na ramene druhého hokejistu je silueta českej (bývalej československej) vlajky,“ uviedol Gürtler.

Peter Škripko – majiteľ pivovaru HOSTINEC, kde sa prezentácia hojekovej novinky uskutočnila uviedol, že „pivovar HOSTINEC akceptuje miestne lokálne platidlo KOŠICKÝ DUKÁT už od roku 2016 a hodlá v tom ďalej pokračovať.

Fanúšíkohokeja  sme pripravili darček v podobe hokejového jedndukátzadarmo. Každému z návštevníkov účtu s konzumáciou nad 50 eur v našom pivovare dáme hokejový dukát grátis“ uviedol Škripko.

HOKEJOVÝ DUKÁT v pohľadnicovej karte (1000 kusov) a/alebo len v plastovej bubline (2000 kusov) je možné si zakúpiť v Mestskom informačnom centre vedľa Dómu sv. Alžbety na Hlavnej ulici 32 v Košiciach a aj u vybraných partnerov.

Členovia združenia KOŠICKÝ DUKÁT na výmenu tovarov a služieb si môžu hokejové dukáty za členský vklad objednať tiež cez web www.kosickydukat.sk alebo priamo telefonicky na tel. 0911 177 007

Projekt lokálneho platidla KOŠICKÝ DUKÁT funguje v Košiciach od roku 2015 a za ten čas si získal tisícky priaznivcov. Dukáty akceptuje okolo 30 prevádzok ako sú reštaurácie, kaviarne a známe hotely. Doteraz boli vydané dukáty v nominálnych hodnotách 1, 2, 5, 10,50 a 100 dukát.

“Projekt pokračuje štandardným spôsobom, samosprávy, štátne orgány, eurofondy sa doň nezapojili, keďže nemajú záujem, takže to financujeme z príspevkov členov a členských vkladov a z podpory niektorých firiem a súkromných osôb,” dodal Gürtler ku košickému lokálnemu platidlu.

Ďakujeme Vladimírovi za TIP.

Zaujímavé TIPY do DENNÍKa POLITIKA odmeňujeme  v spolupráci s naším partnerom na  reklamné plochy a PR články čiastkou  od 10 do 100 EUR.

Vaše TIPY do DENNÍKa POLITIKA zasielajte na email: TIPYdoDENNIKA@dennikpolitika.sk  alebo formou SMS na 0950 857 893

NECENZUROVANÉ SPRÁVY ALEBO BULVÁR – prečítajte si, čo je DENNÍK POLITIKA – TU

DENNÍK POLITIKA vznikol ako projekt skupiny nezávislých novinárov a podnikateľov s cieľom zaplniť medzeru na mediálnom trhu a poskytovať správy v takej podobe, ako boli prijaté. V praxi to znamená, že prijatá správa sa nekomentuje (ak sa nejedná o komentár), ale sa podáva v tej podobe, ako bola získaná. Nechávame na čitateľovi, aby si vytvoril svoj vlastný názor. Správy necenzurujeme a necenzurujeme a ani nelimitujeme diskusiu. V tomto sme na európskom mediálnom trhu ako jediní, čo je tvrdenie, ktoré môžeme spoľahlivo dokázať. Veríme totiž, že sloboda slova je absolútna a nie relatívna, ako to je zakotvené v trestnom zákone takmer všetkých európskych krajín, vrátane Slovenska. Ak niekto zaručuje slobodu slova, ale obmedzuje ju tým, že tresce prejavy neznášanlivosti, útoky na inú rasu, náboženstvo, či etnickú skupinu – vlastne tú deklarovanú slobodu slova ruší. Kto totiž určuje ČO JE NEZNÁŠANLIVOSŤ a ČO JE ÚTOK NA INÚ ETNICKÚ SKUPINU? Zase len niekto konkrétny a robí to po línii svojich záujmov.

Poskytujeme priestor KAŽDÉMU, každej politickej strane – a čitatelia si určite všimli, že v tomto nerobíme rozdiel. Môže niekoho nahnevať, že dávame priestor niekomu, kto kritizuje jeho postoje, ale na druhej strane dáme priestor aj na reakciu, či na vlastný príspevok. Doteraz sme ešte NIKOHO neodmietli.

Vieme o tom, že náš denník nie je pre každého. Z tohto predpokladu sme aj vychádzali. Nie každý si chce myšlienky a správy utrieďovať sám. Sú ľudia, čo potrebujú spriaznenosť a pocit spolupatričnosti. DENNÍK POLITIKA je však pre týchto ľudí sklamaním. Poskytuje priestor pre každého a je jednak VÝBEROM informácií z celého sveta a na druhej strane FÓROM na vyjadrovanie pre čitateľov.

Ak sa niekomu zdá, že informácie, ktoré uverejňujeme sú nepravdivé, zavádzajúce a zbytočne škandalózne – mimo realitu, na to máme jednu odpoveď: Môže sa stať aj to. Tak ako všade inde, aj my máme rôzne zdroje informácií, externých spolupracovníkov a chyba sa môže stať. Na druhej strane uverejňujeme informácie, ktoré neuverejní NIKTO a to preto, že má strach alebo sa snaží ich zamlčať.

Čitatelia určite vedia o existencii WIKILEAKS. Jedná sa o sumár neuveriteľne znejúcich faktov a mnoho ľudí tieto informácie nikdy nevidelo. Môžu im veriť a nemusia, nič menej tieto informácie existujú a veľmi pravdepodobne sú aj pravdivé.

Pravda zvykne bolieť najviac. To je fakt, s ktorým sme počítali pri tvorbe nášho denníka, ale práve v tomto sme sa rozhodli nespraviť ústupok a presadzovať nezávislé informovanie a slobodu slova.

Na záver:

Chcete nám pomôcť skvalitniť a zlepšiť DENNÍK POLITIKA? Chcete nám pomôcť informovať verejnosť NESTRANNE, SLOBODNE A NEZÁVISLE ešte lepšie?

Uvítame pomoc stálych prekladateľov (angličtina, francúzština, španielčina, ruština, nemčina, prípadne aj iné jazyky), tvorcov videí, grafikov, informačných analytikov, autorov článkov, programátorov, študentov žurnalistiky, novinárov, jazykových korektorov/korektorky, proste každého, kto chce nejakým rozumným spôsobom zlepšiť obsah DENNÍKA POLITIKA.

Ozvite sa nám na:

redakcia@dennikpolitika.sk

alebo na FB

Zdroj: TU

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prijímanie vysokokvalifikovaných zamestnancov z cudziny sa zjednoduší, vychádza to z novely zákona

Novela zákona o pobyte cudzincov sa posúva do druhého čítania.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *