Home / EKONOMIKA / Zdravotníctvo / Platy zamestnancov Rooseveltovej nemocnice sa meniť nebudú aj napriek zvýšeným príplatkom

Platy zamestnancov Rooseveltovej nemocnice sa meniť nebudú aj napriek zvýšeným príplatkom

BANSKÁ BYSTRICA 6. mája (WebNoviny.sk) – Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) F. D. Roosevelta Banská Bystrica zvýšené príplatky za prácu v noci, v sobotu a v nedeľu od mája neovplyvnia mzdy.

Platná kolektívna zmluva

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje, príplatky majú už od začiatku roka upravené v kolektívnej zmluve.

„Od 1. januára máme platnú kolektívnu zmluvu, v ktorej máme dohodnutú takú výšku príplatku za prácu v noci a prácu počas víkendov, ktorá sa rovná výške upravenej v zákonníku práce od 1. mája,“ uviedla hovorkyňa s tým, že príplatky sa u nich od mája meniť nebudú.

Banskobystrická Rooseveltova nemocnica patrí medzi najväčších zamestnávateľov v Banskobystrickom kraji. Ku koncu marca v nej pracovalo 2 307 zamestnancov, z ktorých bolo 407 lekárov a 791 sestier.

Štátna príspevková organizácia

Od roku 1995 funguje ako štátna príspevková zdravotnícka organizácia, pričom poskytuje zdravotnú starostlivosť na úrovni lôžkovej, ambulantnej a spoločných vyšetrovacích a liečebných zložiek.

Od roku 2004 je nemocnica fakultnou nemocnicou a druhou najväčšou vzdelávacou základňou Slovenskej zdravotníckej univerzity.

Viac k témam: Fakultná nemocnica F. D. Roosevelta Banská Bystrica, kolektívna zmluva, mzdy, nočné príplatky
Zdroj: Webnoviny.sk – Platy zamestnancov Rooseveltovej nemocnice sa meniť nebudú aj napriek zvýšeným príplatkom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Budeme mať vážny problém, ak nepodporíme požiadavky zdravotníkov na zvyšovanie platov, varuje Čaputová

Minister Lengvarský prezidentke predostrel návrh na zvýšenie platov zdravotníckemu personálu ako aj lekárom a zdravotným sestrám.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *