Home / šport / Hokej / V bránke by mal byť vždy ten najlepší, vraví Rybár a chce si užiť MS v hokeji 2019

V bránke by mal byť vždy ten najlepší, vraví Rybár a chce si užiť MS v hokeji 2019

POPRAD 3. mája (WebNoviny.sk) – Slovenskí hokejisti pripravujúci sa na majstrovstvá sveta na domácom ľade (10. – 26. mája) trénovali v piatok predpoludním v Poprade bez brankára Patrika Rybára.

Prednosť pred Hudáčkom

Pôvodne sa 25-ročný skalický rodák už mal objaviť v reprezentačnom tíme Craiga Ramsayho, ale pre chýbajúcu batožinu s výstrojom po prílete zo zámoria sa tak zatiaľ nestalo. Pre agentúru SITA to potvrdil PR manažér SZĽH Peter Jánošík.

Hráč tímu AHL Grand Rapids Griffins Rybár v nominácii nahradil skúsenejšieho Júliusa Hudáčka (Spartak Moskva/KHL).

Rybár nastúpil v jeho prvej zámorskej sezóne na farme Detroitu v 37 stretnutiach, v ktorých mal úspešnosť zákrokov 90,8 % a v priemere inkasoval 2,49 gólu.

Vlani náhradník

Na MS 2019 by sa mal o post jednotky pobiť s Marekom Čiliakom. Pred rokom na MS v Dánsku mu robil dvojku.

„Chcem v prvom rade pomôcť a užiť si šampionát. Verím, že utvoríme dobrý tím. Každý brankár chce chytať, určite je výzva byť jednotkou. V bránke by však mal byť vždy ten najlepší, ktorý má formu. Treba to nechať na trénerov, pre koho sa rozhodnú,“ uviedol Patrik Rybár v rozhovore pre denník Šport.

Na otázku, či ho prekvapilo vyradenie Júliusa Hudáčka na jeho úkor, odpovedal: „Je to rozhodnutie trénerov, ale Jula mi je ľúto.“

Proti Britom Čiliak

Popradský prípravný týždeň zakončia slovenskí hokejisti sobotňajším zápasom od 16.00 h proti reprezentantom Veľkej Británie. V bránke by sa mal objaviť Marek Čiliak.

Zatiaľ absentujúci Rybár sa predstaví v utorkovej generálke v Michalovciach proti Nórom (18.00 h). Trojkou v bránke slovenského tímu pre MS 2019 je Denis Godla.

Viac o MS v hokeji 2019

Viac k témam: Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2019, slovenská hokejová reprezentácia
Zdroj: Webnoviny.sk – V bránke by mal byť vždy ten najlepší, vraví Rybár a chce si užiť MS v hokeji 2019 © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Útočník New Yorku Rangers sa zapísal do histórie, hetrikom zaistil tímu postup do finále Východnej konferencie NHL

Chris Kreider sa stal tretím hráčom v histórii organizácie Rangers, ktorý dosiahol hetrik v rovnakej tretine v zápase play-off.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *