Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Zisk Volkswagenu klesol, hospodárenie automobilky stále zaťažuje emisný škandál

Zisk Volkswagenu klesol, hospodárenie automobilky stále zaťažuje emisný škandál

FRANKFURT 3. mája (WebNoviny.sk) – Prevádzkový zisk koncernu Volkswagen (VW) v prvom kvartáli klesol na 3,9 mld. eur zo sumy 4,2 mld. eur dosiahnutej v rovnakom štvrťroku vlaňajška.

Tržby spoločnosti síce v sledovanom období medziročne vzrástli o 3,1 mld. eur na 60 mld. eur, hospodársky výsledok však zaťažila čiastka 1 mld. eur, ktorú firma vyčlenila na právne náklady súvisiace s jej emisným škandálom. Automobilová skupina o tom informovala vo štvrtok.

Skupina VW v septembri 2015 pred regulačnými úradmi v USA priznala, že využívala softvér, ktorý umožňoval skresľovať výsledky emisných testov. Firma vrátane jej bývalého generálneho riaditeľa Martina Winterkorna a ďalších vysokých manažérov čelí početným obvineniam z podvodov a neférovej hospodárskej súťaže.

Volkswagen doteraz v súvislosti s emisným škandálom iba v USA súhlasil s pokutami v sume vyše 25 mld. USD. Automobilka sa okrem iných krajín bráni aj na súde v domovskom Nemecku, kde investori žiadajú odškodnenie vo výške 9,26 mld. eur.

Viac k témam: Volkswagen (VW)
Zdroj: Webnoviny.sk – Zisk Volkswagenu klesol, hospodárenie automobilky stále zaťažuje emisný škandál © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *