Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Zisk automobilky General Motors stúpol, ale nenaplnil očakávania a jej akcie poklesli

Zisk automobilky General Motors stúpol, ale nenaplnil očakávania a jej akcie poklesli

DETROIT 30. apríla (WebNoviny.sk) – Ceny niektorých vozidiel automobilky General Motors na americkom trhu v prvom kvartáli stúpli, ale predaj klesol a výsledky firmy za prvý kvartál nenaplnili očakávania.

Automobilka počas januára až marca na trhu Severnej Ameriky predala 775 tis. vozidiel, čo bol pokles z úrovne 827 tis. áut v rovnakom období pred rokom. Zisk General Motors za prvé tri mesiace roka medziročne stúpol na 2,12 mld. USD čiže 1,48 USD na akciu z úrovne 1,03 mld. USD čiže 72 centov na akciu.

Upravený zisk firmy za prvý kvartál bol v sume 1,41 USD na akciu, ale analytici očakávali 1,69 USD na akciu. Tržby automobilky počas januára až marca medziročne oslabili na 34,88 mld. USD z úrovne 36,1 mld. USD.

Trh očakával, že tržby General Motors za prvý štvrťrok budú 35,22 mld. USD. Hodnota akcií automobilky v utorok pred otvorením riadneho obchodovania na americkej burze klesla o 2,8 percenta.

Viac k témam: General Motors (GM)
Zdroj: Webnoviny.sk – Zisk automobilky General Motors stúpol, ale nenaplnil očakávania a jej akcie poklesli © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *