Home / SVET / Video: Prezident Putin pricestoval do Vladivostoku na summit s Kim Čong-unom

Video: Prezident Putin pricestoval do Vladivostoku na summit s Kim Čong-unom

VLADIVOSTOK 25. apríla (WebNoviny.sk) – Ruský prezident Vladimir Putin pricestoval do Vladivostoku na summit so severokórejským vodcom Kim Čong-unom.

Lídri by mali mať individuálne stretnutie v areáli Ďalekovýchodnej federálnej univerzity na Ruskom ostrove. Po ňom by mali nasledovať rokovania, na ktorých by sa mali zúčastniť predstavitelia z oboch krajín.

<div class=“isita-embed isita-embed-youtube“><iframe allowfullscreen=“true“ webkitallowfullscreen=“true“ mozallowfullscreen=“true“ width=“500″ height=“281″ src=“https://www.youtube.com/embed/qzqtsLmIYeg?feature=oembed“ frameborder=“0″ allow=“accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture“></iframe></div>
<h2>Prvá návšteva Ruska</h2>
Kim pricestoval do Vladivostoku už v stredu. Po svojom príchode do Ruska sa pre štátnu televíziu Rossija 24 vyjadril, že dúfa v „<em>úspešnú a užitočnú</em>“ návštevu a s Putinom by chcel prediskutovať <em>“vyriešenie situácie na Kórejskom polostrove</em>“, ako aj bilaterálne vzťahy s Ruskom.

Je to pritom jeho prvá návšteva Ruska v pozícii lídra Severnej Kórey. Jeho zosnulý otec Kim Čong-il navštívil Rusko predtým v roku 2011.
<h2>Zamerajú sa na jadrový program</h2>
Summit sa zameria na severokórejský jadrový program. Poradca ruského prezidenta pre zahraničnú politiku Jurij Ušakov povedal, že Rusko by rado videlo pokrok v „<em>pozitívnych trendoch</em>“, ako sú záväzok Severnej Kórey netestovať balistické rakety a chcelo by tiež prispieť k „<em>priaznivej atmosfére pre dosiahnutie spoľahlivých dohôd týkajúcich sa Kórejského polostrova</em>“.

Putin a Kim sa stretnú zhruba dva mesiace po neúspešnom summite severokórejského lídra s americkým prezidentom Donaldom Trumpom vo Vietname. Ich druhý summit zlyhal pre ich rozdielne názory na americké sankcie uvalené na Severnú Kóreu pre jej jadrový program.

<div class=“isita-embed isita-embed-youtube“><iframe allowfullscreen=“true“ webkitallowfullscreen=“true“ mozallowfullscreen=“true“ width=“500″ height=“281″ src=“https://www.youtube.com/embed/YfNAMok_TKY?feature=oembed“ frameborder=“0″ allow=“accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture“></iframe></div>

Viac k témam: summit Kim Čong-un – Vladimir Putin
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Prezident Putin pricestoval do Vladivostoku na summit s Kim Čong-unom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Putin znova zložil prezidentskú prísahu, po Stalinovi je najdlhšie úradujúcim vodcom Kremľa (foto)

Vo svojom inauguračnom prejave Putin poďakoval národu za podporu a vojakom zúčastňujúcim sa na vojne na Ukrajine.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *