Home / SVET / Veľvyslankyňa USA vyvolala pobúrenie, katolíckemu Poľsku zaželala šťastný Pesach

Veľvyslankyňa USA vyvolala pobúrenie, katolíckemu Poľsku zaželala šťastný Pesach

VARŠAVA 21. apríla (WebNoviny.sk) – Americká veľvyslankyňa v Poľsku vyvolala pobúrenie, keď v piatok prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter zaželala v poľštine židom šťastný sviatok Pesach.

Georgette Mosbacher síce v nedeľu zaželala Poliakom aj veselú Veľkú noc, no v tom čase už ju ľudia obviňovali z urážky a pripomínali jej, že pôsobí v prevažne rímskokatolíckej krajine.

Poslankyňa Krystyna Pawlowicz z vládnej strany Právo a spravodlivosť nazvala želanie „provokáciou“ a krajne pravicový aktivista Robert Bakiewicz, ktorý každoročne organizuje pochody na poľský Deň nezávislosti, sa vyjadril, že „Kristus zomrel a vstal zmŕtvych aj za vás, pohanov a zradných židov“.

Objavili sa však aj komentáre, ktoré sa Mosbacher zastávali a pripomínali, že v Poľsku žije aj malá komunita židov. Pred holokaustom bolo pritom Poľsko domovom najväčšej židovskej populácie v Európe.

Z okazji rozpoczynającego się dziś wieczorem święta Pesach, obchodzonego na pamiątkę wyjścia Izraelitów z niewoli egipskiej, życzę pokoju i radosnego święta! Chag Pesach Sameach, Happy Passover! pic.twitter.com/2ZXvQ1S4i6
— Georgette Mosbacher (@USAmbPoland) 19. apríla 2019

Viac k témam: Pesach, Veľká noc
Zdroj: Webnoviny.sk – Veľvyslankyňa USA vyvolala pobúrenie, katolíckemu Poľsku zaželala šťastný Pesach © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Španielsko poskytlo Ukrajine ďalšiu pomoc, armáde dodali rakety pre systémy protivzdušnej obrany Patriot

Povedala to španielska ministerka obrany Margarita Roblesová.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *