Home / SVET / Rodičia z domu hrôzy dostali doživotie, 12 detí roky hladovalo a nesmelo chodiť von

Rodičia z domu hrôzy dostali doživotie, 12 detí roky hladovalo a nesmelo chodiť von

RIVERSIDE 19. apríla (WebNoviny.sk) – Rodičia z Kalifornie, ktorí roky väznili a nechali hladovať 12 zo svojich 13 detí, dostali doživotie s možnosťou požiadať o podmienečné prepustenie najskôr o 25 rokov.

Súd vyniesol verdikt v piatok, pričom v súdnej sieni vôbec prvý raz vypovedali niektoré z oslobodených detí. Louise Turpinová plakala a ospravedlnila sa za to, že deťom ublížila, zatiaľ čo za jej manžela Davida Turpina musela prehlásenie prečítať jeho advokátka.

Deti boli v zlom stave

Jedna z dcér, plačúc, pred súdom povedala: „Moji rodičia mi vzali celý môj život, ale teraz si svoj život beriem späť„.

Políciu zalarmovala z takmer nefunkčného telefónu v januári minulého roku jedna z dcér. Sedemnásťročnému dievčaťu sa podarilo z „domu hrôzy“ v meste Perris ujsť cez okno. Bolo pritom v takom zlom stave, že polícia odhadovala jeho vek na desať rokov. Po rokoch života v izolácii nevedelo vlastnú adresu, aký je mesiac v roku a nepoznalo slovo „lieky„.

Iba jedno jedlo denne

V dome našli policajti po svojom príchode v zúbožených a špinavých podmienkach ďalších 12 osôb, ktoré vyzerali byť maloleté, v skutočnosti však sedem z nich malo už 18 až 29 rokov. Jeden 22-ročný syn bol pripútaný k posteli reťazami, dve dievčatá sa z okov dostali len krátko predtým.

Deti vypovedali, že sprchovať sa mohli len raz do roka a dostávali iba jedno jedlo denne. Nesmeli sa hrať ako iné deti, chodiť von ani do školy a za najmenšie previnenia ich rodičia trestali. Najmladšie dieťa malo len dva roky a jediné bolo v dobrom stave.

Viac k témam: súd, týranie, týranie dieťaťa
Zdroj: Webnoviny.sk – Rodičia z domu hrôzy dostali doživotie, 12 detí roky hladovalo a nesmelo chodiť von © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pred klubom vo Washingtone sa strieľalo, podozrivý postrelil piatich ľudí

Streľba sa odohrala zhruba pol hodinu pred polnocou vo štvrti Dupont Circle vo Washingtone.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *