Home / šport / Tenis / Fedcupový súboj Slovensko – Brazília otvoria Cibulková a Alvesová

Fedcupový súboj Slovensko – Brazília otvoria Cibulková a Alvesová

BRATISLAVA 19. apríla (WebNoviny.sk) – Jednotka domácich Dominika Cibulková a dvojka singlovej zostavy hostiek Carolina Meligeni Alvesová nastúpia v sobotu o 13.00 h SELČ v Bratislave na prvú z dvoch dvojhier úvodného dňa víkendového play-off stretnutia Slovensko – Brazília o zotrvanie v II. svetovej skupiny Pohára federácie 2019 tenisových reprezentačných družstiev žien.

Po nich sa na antuke v AXA Arena NTC predstavia dvojka nominácie SR Viktória Kužmová a jednotka hostiek na dvojhry Beatriz Haddadová-Maiová. Stanovil to piatkový žreb.

V nedeľu sa od 13.00 h SELČ podľa tradičného scenára MS tímov pod hlavičkou Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) uskutočnia dvojhry Dominika Cibulková – Beatriz Haddadová-Maiová a Viktória Kužmová – Carolina Meligeni Alvesová a na záver príde na rad štvorhra Viktória Kužmová, Magdaléna Rybáriková – Beatriz Haddadová-Maiová, Luisa Stefaniová. Kapitáni Matej Lipták a Roberta Burzagliová však majú nárok na zmeny. Slovensko má k dispozícii aj Rebeccu Šramkovú.

Premiérový vzájomný duel

Obe družstvá čaká premiérový vzájomný duel v Pohári federácie. Slovensko figuruje na 16. priečke v renkingu krajín ITF, Brazília je na 21. mieste. Slovenky sa pokúsia zachrániť v II. svetovej skupine, z ktorej zatiaľ naposledy vypadli v roku 2005 po prehre 1:4 v Thajsku.

Nominácia – Slovensko

* kapitán: Matej Lipták
Dominika Cibulková (33. vo svetovom rebríčku vo dvojhre/ -)
Viktória Kužmová (46. / 196. vo štvorhre)
Karolína Schmiedlová (66. / -)
Magdaléna Rybáriková (68. / 177.)
Rebecca Šramková (197./ 678.)

V uplynulom stretnutí Pohára federácie proti Lotyšsku (prehra 0:4) slovenský kapitán Matej Lipták mal k dispozícii mladú štvoricu Viktória Kužmová, Karolína Schmiedlová, Rebecca Šramková a Terézia Mihalíková. Proti Brazílii sa v nominácii ocitlo skúsené duo Dominika Cibulková a Magdaléna Rybáriková.

Brazília nemá v Top 100 ani jednu hráčku

V aktuálnej sezóne sa trio slovenských reprezentantiek dostalo minimálne do semifinále na turnajoch WTA. Dvadsaťročná Kužmová sa v januári prebojovala na turnaji v Aucklande do semifinále, v ktorom nestačila na neskoršiu víťazku podujatia Nemku Juliu Görgesovú.

Dvadsaťštyriročná Schmiedlová rovnako pred Australian Open postúpila v Hobarte až do finále. Začiatkom apríla sa podarilo Magdaléne Rybárikovej dostať do semifinále v mexickom Monterrey. Jedine Dominika Cibulková stále čaká v aktuálnej sezóne na prenikavý úspech.

Nominácia – Brazília

* kapitánka: Roberta Burzagliová
Beatriz Haddadová-Maiová (165./ 570.)
Carolina Meligeni Alvesová (355./ 306.)
Gabriela Céová (442./ 359.)
Luisa Stefaniová (447./ 128.)
Thiasa Grana Pedrettiová (671./494.)

Súperky Sloveniek z Južnej Ameriky nedisponujú hráčkou z prvej stovky rebríčka WTA. Najvyššie postavenou Brazílčankou je Beatriz Haddadová-Maiová aktuálne na 165. priečke. Ďalšie brazílske reprezentantky sú mimo Top 300.

V deblovom renkingu sa v druhej stovke nachádza Luisa Stefaniová (128.). Slovenské tenistky by na základe rebríčkového postavenia jednotlivých hráčok z oboch tímov mali v apríli potvrdiť rolu favoritiek a zachovať si účasť v II. svetovej skupine aj pre budúci rok.

Fed Cup: Play-off o zotrvanie v II. svetovej skupine

AXA Arena NTC Bratislava (20. – 21. apríl 2019, antuka)

Slovensko – Brazília

Výsledok piatkového žrebu programu play-off stretnutia Slovensko – Brazília o zotrvanie v II. svetovej skupine Pohára federácie 2020 reprezentačných družstiev (20. – 21. apríla, Bratislava, antuka v ):

Sobota

postupne dve dvojhry od 13.00 h SELČ

Dominika Cibulková – Carolina Meligeni Alvesová
Viktória Kužmová – Beatriz Haddadová-Maiová

Nedeľa

postupne dve dvojhry a štvorhra od 13.00 h SELČ

Dominika Cibulková – Beatriz Haddadová-Maiová
Viktória Kužmová – Carolina Meligeni Alvesová
Viktória Kužmová, Magdaléna Rybáriková – Beatriz Haddadová-Maiová, Luisa Stefaniová

Viac k témam: Pohár federácie – Fed Cup
Zdroj: Webnoviny.sk – Fedcupový súboj Slovensko – Brazília otvoria Cibulková a Alvesová © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ak Nadal stihne odohrať aspoň dva turnaje, na Roland Gorros bude patriť medzi päť najväčších favoritov na celkový triumf

Dvadsaťdvanásobný grandslamový šampión len nedávno vyhlásil, že práve v úvode apríla by rád odštartoval svoju prípravu pred blížiacim sa druhým grandslamovým turnajom sezóny Roland Garros v Paríži.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *