Home / EKONOMIKA / Zorientujte sa v ponuke tonerov do tlačiarní a vyberte si len tie najlepšie

Zorientujte sa v ponuke tonerov do tlačiarní a vyberte si len tie najlepšie

Súčasťou domácich pracovní, ale aj všetkých kancelárií sú aj tlačiarne. Pomáhajú nám tlačiť do hmatateľnej podoby všetky dokumenty a obrázky, ktoré vidíme na monitore počítačov. Vždy od nich vyžadujeme, aby fungovali, no niekedy pri dlhodobom nepoužívaní nám vyschnú tonery. Niekedy však za zhoršenú kvalitu tlače môže nesprávny výber tonerov.

Ak neviete, aké tonery si z ponuky vyberať, pomôžeme vám zorientovať sa v ponuke a vybrať si tie najlepšie.

Laserová alebo atramentová tlačiareň

Skôr, ako sa pustíte do hľadania tonerov, musíte vedieť, aký typ tlačiarne máte. V ponuke nájdete laserové a atramentové tlačiarne. Ujasnite si, aký typ tlačiarne máte a na základe toho si kúpte kvalitný toner. Dôležité je kupovať takú značku tonerov, akú máte aj značku tlačiarne. Ak vlastníte tlačiarne značky Konica Minolta, odporúčajú sa kúpiť kvalitné tonery Konica Minolta.

Originálne tonery

Ak natrafíte na originálne tonery, spočiatku vás môže zaskočiť ich vyššia cena. Príčinou vyšších cien originálnych tonerov je najmä ich vysoká kvalita a to, že ich vyrábajú firmy, ktoré vyrábajú a predávajú svetoznáme značky tlačiarní. V prípade originálnych tonerov si zaplatíte aj za značku. Sú však zo všetkých tonerov ponúkaných na trhu najkvalitnejšie a to im nikto nebude môcť odoprieť.

Originálne tonery kupujú predovšetkým firmy, ktorým záleží na vysokej kvalite tlače, trvácnosti a vyššie ceny im nerobia problém.

Kompatibilné tonery

Tieto tonery do tlačiarne patria k najpredávanejším tonerom. Sú totiž kvalitou veľmi podobné originálnym tonerom, len sú výrazne lacnejšie. Predávajú ich alternatívne firmy, čo sa samozrejme odzrkadľuje na ich cene.

Sú cenovo dostupné, kvalitné a aj pri dlhodobom nepoužívaní nevysychajú. Práve z tohto dôvodu si ich kupujú aj ľudia, ktorí potrebujú funkčnú tlačiareň nielen v práci, ale aj v domácnosti.

Repasované tonery

Repasované alebo aj renovované tonery sú zo všetkých tonerov najlacnejšie. Jedná sa totiž o tonery, ktoré boli znovu naplnené novým tonerovým práškom a dokázali tak opäť fungovať aj po naplnení. Zo všetkých ponúkaných tonerov sú najmenej kvalitné. Veľkým lákadlom sú ale ich nízke ceny.

INZERCIA. Zdroj foto:TU

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Zuzana Čaputová vetovala nový zákon o múzeách a galériách. Ohrozuje podľa nej transparentný výberový proces

Hlava štátu tvrdí, že pri takejto zmene zákona dôjde k zníženiu štandardov transparentnosti a odbornosti pri obsadzovaní funkcií v oblasti verejnej správy a kultúre.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *