Home / SVET / Reportáž o masakre v Capital Gazette ocenili Pulitzerovou cenou, zvíťazili aj články o Trumpovi

Reportáž o masakre v Capital Gazette ocenili Pulitzerovou cenou, zvíťazili aj články o Trumpovi

WASHINGTON 16. apríla (WebNoviny.sk) – Pulitzerovu cenu za žurnalistiku získali miestne americké noviny Capital Gazette za pokrytie masakry v ich vlastnej redakcii. Zisk prestížnej ceny však zamestnanci novín vychádzajúcich v štáte Maryland v pondelok neoslavovali.

V tichosti si len pripomenuli pamiatku piatich kolegov, ktorí prišli o život pri streľbe v júni 2018. Obvineniam v tejto súvislosti čelí 39-ročný Jarrod W. Ramos, ktorý sa novinám predtým opakovane vyhrážal.

Ocenenie si okrem Capital Gazette odniesli aj noviny New York Times a Wall Street Journal za investigatívne reportáže o prezidentovi Donaldovi Trumpovi.

Pulitzerovu cenu okrem nich získali tiež dvaja väznení novinári agentúry Reuters informujúci o masakre Rohingov v Mjanmarsku a dva miestne denníky: Pittsburgh Post-Gazette za pokrytie vlaňajšieho októbrového útoku na synagógu, ktorý si vyžiadal 11 obetí, ako aj floridský Sun Sentinel za informovanie o masakre na strednej škole v Parklande, ktorú vo februári 2018 neprežilo 17 osôb.

Viac k témam: Capital Gazette, Pulitzerova cena
Zdroj: Webnoviny.sk – Reportáž o masakre v Capital Gazette ocenili Pulitzerovou cenou, zvíťazili aj články o Trumpovi © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na Časiv Jar útočí viac ako dvadsaťtisíc ruských vojakov, mesto je nateraz plne pod kontrolou Ukrajincov

Ruskí vojaci sústreďujú svoje úsilie na Časiv Jar, ktorý považujú za kľúčový pre ďalší postup smerom ku Kosťantynivke, Kramatorsku a Sloviansku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *