Home / šport / Hokej / Adam Ružička má bližšie k NHL, podpísal nováčikovský kontrakt s Calgary Flames

Adam Ružička má bližšie k NHL, podpísal nováčikovský kontrakt s Calgary Flames

SUDBURY 13. apríla (WebNoviny.sk) – Slovenský hokejový útočník Adam Ružička sa v piatok dohodol na trojročnej nováčikovskej zmluve s tímom NHL Calgary Flames.

Aktuálne účastník play-off ho draftoval ešte v roku 2017 zo 109. miesta. Informuje o tom aj portál slovaknahl.sk.

Stále iba 19-ročný nádejný center (nar. 19. 5. 1999) má za sebou tretiu sezónu v juniorskej súťaži Ontario Hockey League (OHL), kde v 65 zápasoch nazbieral 78 bodov za 35 gólov a 43 asistencií. Súťažný ročník začal v kanadskom tíme Sarnia Sting, v januári ho vymenili do Sudbury Wolves.

S týmto mužstvom absolvoval aj play-off, ale Wolves vo štvrťfinále nestačili na Ottawu 67’s a prehrali jednoznačne 0:4 na zápasy. Ružička v ôsmich zápasoch play-off dosiahol desať bodov za tri góly a sedem asistencií. Bratislavský rodák má teraz bližšie k NHL. V budúcej sezóne by mal zažiť minimálne debut v nižšej zámorskej súťaži AHL.

Ružička bol na prelome rokov 2018 a 2019 účastníkom majstrovstiev sveta do 20 rokov v kanadských mestách Vancouver a Victoria. Slovákom tam vo štvrťfinále vystavili stopku Rusi víťazstvom 8:3. Ružička bol na šampionáte centrom druhého útoku Slovenska, ale výraznejšie sa nepresadil.

Viac k témam: Calgary Flames, NHL
Zdroj: Webnoviny.sk – Adam Ružička má bližšie k NHL, podpísal nováčikovský kontrakt s Calgary Flames © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tatar si z duelu proti Poliakom odniesol pozitíva, podľa Hrivíka pred MS ešte treba vyladiť niektoré hluché miesta (video)

Tím trénera Craiga Ramsayho položil základy triumfu nad poľským súperom na začiatku úvodnej tretiny, keď už v 6. minúte viedol 3:0.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *