Home / SVET / Francúzsko prijme časť migrantov z lode Alan Kurdi, minister vnútra uviedol dôvod

Francúzsko prijme časť migrantov z lode Alan Kurdi, minister vnútra uviedol dôvod

PARÍŽ 12. apríla (WebNoviny.sk) – Francúzsko je pripravené prijať 20 migrantov z lode Alan Kurdi, ktorú Taliansko aj Malta odmietajú vpustiť do svojich prístavov.

Francúzsky minister vnútra Christophe Castaner na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter v piatok uviedol, že Francúzsko, Nemecko a ďalší európski partneri sa dohodli prijať utečencov zo „solidarity„.

Navrhol, aby loď zakotvila v najbližšom prístave, teda v maltskej Vallette. Tamojší premiér Joseph Muscat v piatok vyhlásil, že jeho krajina nedovolí vstup lode do prístavu a mala by podľa neho odplávať do Tuniska.

Nemecká humanitárna spoločnosť Sea-Eye vo štvrtok informovala, že maltské úrady evakuovali z lode tehotnú ženu po tom, ako utrpela epileptický záchvat. Stala sa tak už druhou evakuovanou ženou z lode, ktorá priviezla celkovo 64 utečencov. Kapitán plavidla povedal, že mnohí na palube trpia morskou chorobou a obávajú sa zhoršeného počasia.

Viac k témam: migranti
Zdroj: Webnoviny.sk – Francúzsko prijme časť migrantov z lode Alan Kurdi, minister vnútra uviedol dôvod © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Gréci nepošlú Ukrajincom systém Patriot, ohrozilo by to ich vzdušnú bezpečnosť

Grécke médiá uviedli, že Atény plánujú poslať na Ukrajinu aspoň jeden systém Patriot, a to po nátlaku zo strany Európskej únie na zvýšenie pomoci Ukrajine v protivzdušnej obrane.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *