Home / SVET / Pentagon schválil miliardu dolárov na výstavbu múru s Mexikom, ktorý sľúbil prezident Trump

Pentagon schválil miliardu dolárov na výstavbu múru s Mexikom, ktorý sľúbil prezident Trump

WASHINGTON 26. marca (WebNoviny.sk) – Americký Pentagon uvoľnil jednu miliardu dolárov na výstavbu hraničnej bariéry medzi Mexikom a USA. Ide o prvé prostriedky, ktoré na základe stavu núdze vyhláseného prezidentom obídu Kongres a poputujú na výstavbu bariéry, ktorú Donald Trump prisľúbil vo svojej predvolebnej kampani.

Z uvoľnených peňazí by mal vzniknúť nový 91-kilometrový úsek 5,5 metrov vysokého oplotenia. Demokrati proti tomuto kroku protestujú. Prezident Trump však nazýva situáciu na južných hraniciach „krízou“ a trvá na tom, že fyzická bariéra je potrebná na zastavenie kriminálnikov, ktorí prúdia o krajiny. Jeho kritici tvrdia, že ide o vykonštruovaný problém.

Obe komory Kongresu schválili rezolúciu, ktorá mala zablokovať stav núdze vyhlásený prezidentom, Trump ju však ihneď vetoval. Kongres by teraz potreboval v oboch komorách dvojtretinovú väčšinu na prelomenie prezidentovho veta, čo sa však podľa analytikov neočakáva.

Viac k témam: Pentagon
Zdroj: Webnoviny.sk – Pentagon schválil miliardu dolárov na výstavbu múru s Mexikom, ktorý sľúbil prezident Trump © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pred klubom vo Washingtone sa strieľalo, podozrivý postrelil piatich ľudí

Streľba sa odohrala zhruba pol hodinu pred polnocou vo štvrti Dupont Circle vo Washingtone.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *